USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

G7 обговорить зміцнення фінансової системи на тлі банкрутства американських банків

"Група семи" викладе плани щодо запобігання вилученням банківських вкладів, які призвели до краху одного з банків США
G7
Джерело: відкриті джерела

Країни "Великої сімки" обговорять зміцнення глобальної фінансової системи на зустрічі керівників фінансових лідерів цього тижня в Японії. Про це пише Bloomberg.

Міністр фінансів Японії Сюн'їті Судзукі припустив, що поширення послуг соціальних мереж та інтернет-банкінгу частково вплинуло на нещодавні банкрутства банків у Сполучених Штатах Америки.

За його словами, країни проведуть обговорення, беручи до уваги поточну фінансову ситуацію.

З початку березня у США збанкрутували чотири регіональні кредитори, зокрема First Republic Bank, що стало другим за величиною банкрутством банку в історії Сполучених Штатів.

У квітні країни "Великої сімки" пообіцяли бути готовими вжити відповідних заходів для підтримання стабільності та стійкості світової фінансової системи.

Газета Nikkei повідомила у вівторок, що міністри "Великої сімки" викладуть плани щодо запобігання вилученням банківських вкладів, які призвели до краху Silicon Valley Bank.

Окремо Судзукі перерахував різні глобальні економічні виклики, які також обговорюватимуть у Ніїгаті, включно з підтримкою України та борговими проблемами в країнах із низьким і середнім рівнем доходу. За його словами, на порядку денному також перебувають зміна клімату, глобальна охорона здоров'я та економічна безпека.

Раніше

Країни "Великої сімки" домовилися про суттєве посилення контролю за дотриманням антиросійських санкцій і будуть відстежувати постачання зброї до Росії.

Також ми писали, що країни G7 обговорюють майже повну заборону експорту до Росії. Ідея пов'язана з тим, що деякі країни продовжують експортувати великі обсяги товарів до РФ.

Читайте також:
Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу
Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт
Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні