USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Емоційно готовий до довгої війни проти Росії, – Зеленський в інтерв'ю The Economist

Глава держави не хоче думати про тривалу війну, але саме до цього готується
Зе

Президент України

Джерело: Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський сказав, що емоційно готовий до довгої війни проти Росії. Про це глава держави розповів в інтерв'ю журналу The Economist.

За словами українського лідера, він не хоче думати про тривалу війну, але саме до цього готується.

"Я повинен бути готовий, моя команда має бути готовою до довгої війни, і емоційно я готовий", – зазначив Зеленський.

І додав, що Росія "сама по собі крихка", а президент РФ Володимир Путін не розуміє, що програє у довгій війні.

"Бо не має значення, що його підтримують 60% або 70% росіян. Ні, його економіка програє", – резюмував глава держави.

Новини за темою: Україна має план на випадок загибелі Зеленського: Politico дізналося подробиці

10 пунктів формули миру Зеленського

Взимку президент у своєму виступі на саміті G20 представив мирний план з 10 пунктів і заявив, що ця пропозиція охоплює такі питання, як безпека, у тому числі продовольча і енергетична, а також виведення російських військ з української території.

Перші три пункти стосуються радіаційної та ядерної, продовольчої та енергетичної безпеки – питання, які актуальні для всіх жителів планети.

Новини за темою: Хто б і що б не ініціював, однак може бути лише єдиний мирний план – український, – експерт

Наступні пункти формули миру стосуються звільнення всіх полонених і депортованих, відновлення територіальної цілісності України та світового порядку, виведення російських військ і припинення бойових дій. У сьомому пункті формули – справедливість – йдеться про механізм компенсації за шкоду, завдану Україні російською армією, а також про спецтрибунал щодо злочину агресії. 

Восьмий пункт формули миру – це протидія екоциду. Останні два пункти – гарантії безпеки і нарешті фіксація закінчення війни.

Новини за темою: Війна не закінчиться, поки Крим під російською окупацією, – Зеленський

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?