USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Електронне резидентство: В Україні запустили бета-тестування програми uResidency

uResidency передбачає, що іноземці зможуть зареєструвати бізнес в Україні та автоматично сплачувати податки до нашого бюджету
Бізнес
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Україна запускає бета-версію програми uResidency, яка дозволяє іноземцям реєструвати бізнес та сплачувати податки онлайн, обіцяючи низькі податкові ставки та простоту роботи. Про це повідомляє пресслужба уряду.

"Програма спрямована на власників малого бізнесу з Азії та Європи. У фокусі – спеціалісти з ІТ-сфери та фахівці, які надають онлайн-послуги у сфері креативної економіки", – йдеться у дописі.

uResidency передбачає, що іноземці зможуть зареєструвати бізнес в Україні та автоматично сплачувати податки до нашого бюджету.

"Повномасштабне вторгнення суттєво вплинуло на українську економіку. Зараз ми провинні не просто відновити її до рівня 2021 року, а зробити так, щоб держава мала кошти на забезпечення армії та майбутню відбудову. uResidency – це якраз те рішення, яке допоможе системно залучати грошові потоки в Україну. У цієї програми – величезний потенціал для відновлення нашої економіки як під час війни, так і після її завершення", заявив заступник міністра цифрової трансформації України Олександр Борняков.

Крім того, зазначається, що програма також стимулюватиме банківську сферу через масштабування цифрових продуктів на іноземні ринки, створюватиме додаткові можливості для залучення інвестицій та посилюватиме бренд України як цифрової держави.

Для того щоб стати е-резидентом, закордонним підприємцям не потрібно їхати в Україну. Для отримання статусу достатньо пройти одноразову офлайн-верифікацію в українській консульській установі в країні проживання. Усі інші процеси відбуваються повністю онлайн – від подання заявки на участь у програмі до відкриття банківського рахунку.

Після закінчення бета-тестування програма буде доступна громадянам перших чотирьох країн – Індії, Пакистану, Таїланду та Словенії. Поступово цей список поповнюватиметься.

Податки для бізнесу у 2024 році

Нагадаємо, що фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними, міськими радами для фізичних осіб – підприємців (далі – ФОП), які здійснюють господарську діяльність залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

1) для першої групи платників єдиного податку – не більше 10% розміру прожиткового мінімуму;

2) для другої групи платників єдиного податку – не більше 20% розміру мінімальної заробітної плати.

Отже, максимальний місячний розмір єдиного податку у 2024 році для ФОП – платників єдиного податку першої групи становить 302,80 гривень, для платників єдиного податку другої групи – 1420 гривень.

Читайте також:
Для бізнесу з 1 червня діятимуть нові граничні ціни на електроенергію Для бізнесу з 1 червня діятимуть нові граничні ціни на електроенергію
Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу
Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт Уряд має забезпечити ринок збуту українського вугілля, інакше можуть зникнути цілі міста, – експерт
Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт Ситуація на державних шахтах викликає дуже багато питань, – експерт