USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Дискваліфікацію Ольги Харлан призупинили, але не скасували, – заява FIE

Після консультацій із МОК в організації вирішили дозволити українці змагатися на чемпіонаті світу для "дотримання олімпійського духу"
Харлан
Харлан на пресконференції
Джерело: відкриті джерела

Міжнародна федерація фехтування (FIE) не скасувала дискваліфікацію української спортсменки Ольги Харлан, а призупинила. Водночас FIE дозволить шаблістці виступити в команді на чемпіонаті світу, повідомили на офіційному сайті федерації.

Так, представники FIE провели разом з Ольгою Харлан спеціальну пресконференцію, де заявили, що Харлан зможе виступити за Україну в командних змаганнях на чемпіонаті світу.

Водночас федерація зауважила, що після тривалого розгляду інциденту вважає "чорну картку" для українки правомірною і виданою за правилами. Проте після консультацій із МОК в організації вирішили дозволити українці змагатися на чемпіонаті світу для "дотримання олімпійського духу".

"Я вдячна за це рішення. Найважливіша річ для атлета зараз – мати змогу виступати для сімʼї, для команди, країни і людей, які мене підтримують. У ці кілька складних днів я вдячна за всю підтримку з усього світу", – сказала Харлан.

Тому спортсменка зможе виступити в командному турнірі на чемпіонаті світу в Мілані.

Що передувало?

Українська шаблістка Ольга Харлан на старті чемпіонату світу з фехтування в італійському Мілані перемогла росіянку Анну Смирнову з рахунком 15:7. Після змагання українка відмовилася потиснути руку росіянці, яка, своєю чергою, подала протест через брак "прояви поваги" з боку Харлан.

За це FIE дискваліфікувала Харлан з чемпіонату світу.

28 липня Міжнародний олімпійський комітет надав Харлан автоматичну кваліфікацію на Олімпіаду-2024. МОК висловив їй підтримку і виділив квоту на Олімпіаду через те, що вона не мала можливості завоювати її на чемпіонаті світу, а пізніше Всесвітня федерація фехтування призупинила її дискваліфікацію.

Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді