USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

До України з-за кордону вже повернувся один мільйон біженців

У межах країни додому повернулися вже 4,7 млн людей
Біженці

Біженці, ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

За даними Міжнародної організації з міграції (МОМ), до України з-за кордону вже повернувся один мільйон біженців. Про це розповіла заступниця гендиректора МОМ Угочі Деніелс, передає "Громадське радіо".

Зазначається, що у межах країни додому повернулися вже 4,7 млн людей. За словами Угочі Деніелс, українському урядові потрібно залучити до країни близько 4,5 млн людей протягом наступних 10 років.

У МОМ вважають, що відбудові України також може допомогти українська діаспора й мігранти з інших країн.  

"Залучення діаспори буде дуже важливим, тому чекати закінчення війни не потрібно. Людей треба залучати вже зараз, зокрема у проєкти гуманітарного реагування", – каже заступниця гендиректора МОМ.

Тимчасовий захист українців у країнах ЄС наразі подовжили до березня 2024 року. У Міжнародній організації з міграції кажуть, що українців, які хочуть залишитися в країні тимчасового перебування, інтегрують у нове суспільство. Натомість тим, хто хоче поїхати, намагаються допомогти повернутися в Україну.

Скільки українських біженців планують залишитися за кордоном?

Близько половини українських біженців (44%) планують залишитися в Німеччині принаймні ще на кілька років або навіть назавжди. Це на 5% більше, ніж наприкінці літа 2022 року. Про це свідчать результати другого опитування українських біженців, проведеного Федеральним інститутом народонаселення Німеччини разом з партнерськими організаціями.

З 71% біженців, які не хочуть залишатися в Німеччині назавжди, 38% планують повернутися в Україну після закінчення війни, а ще 30% хочуть підтримувати тісні контакти з Німеччиною і проживати в цій країні бодай час від часу.

Крім того, більше працездатних та молодих біженців з України хочуть залишитися в Польщі на довше, ніж ті, які мають намір повернутися на батьківщину. 

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки