USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Данія виділила Україні дрони для виявлення мін, - Резніков

Резніков назвав ці дрони "інноваційним підходом до обстеження територій"
Данія Україна

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Міністерство оборони Данії в межах нового пакету військової допомоги надало Україні шість дронів для виявлення ворожих мін. Про це повідомив у Twitter міністр оборони України Олексій Резніков.

"Міністерство оборони Данії передало 6 дронів для розмінування в межах пакета допомоги Україні. Ці безпілотники використовуються для нетехнічного обстеження територій, у тому числі водойм, на наявність вибухонебезпечних предметів", - написав глава відомства.

Резніков назвав ці дрони "інноваційним підходом до обстеження територій". Й опублікував відео, на якому показали роботу безпілотників.

Раніше

Варто зазначити, що Данія однією з перших зголосилася навчати українських пілотів керуванню винищувачами F-16. Також вона надала Києву партію танків Leopard 1.

На саміті НАТО у Вільнюсі Данія та низка інших країн підтримали ідею надання Україні безпекових гарантій.

Також 30 червня уряд Данії ухвалив рішення про виділення чергового пакету військової допомоги Україні на 1,3 мільярда данських крон (понад 7 млрд грн). Про це йдеться в повідомленні Міністерства оборони Данії.

До нового пакету входять, зокрема, ракети ППО та кошти на закупівлю артилерійських боєприпасів для підтримки української визвольної боротьби.

Читайте також:
У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю У США досі проти, щоб Україна била по РФ американською зброєю
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен
Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона "Лютий"