USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Блінкен упевнений, що Україна отримає F-16, але є кілька нюансів

На його думку, для передачі винищувачів знадобляться місяці
F-16
Джерело: відкриті джерела

Україна отримає американські винищувачі F-16, однак для їх передачі знадобляться місяці. Про це сказав держсекретар США Ентоні Блінкен в інтерв'ю журналісту CNN.

"Я вірю, що вони отримають їх, і важливо зосередитися на тому, щоб переконатися, що коли вони це зроблять, вони будуть належним чином підготовлені, зможуть обслуговувати літаки і використовувати їх розумно", – підсумував американський чиновник.

Держсекретар пояснив, що зараз Сполучені Штати працюють над тим, щоб передати Україні літаки, але цього недостатньо.

"Річ не тільки в самому обладнанні. Це ще й навчання. Це технічне обслуговування. Це вміння використовувати його в об'єднаних Збройних силах. На все це потрібен час. Якби завтра було ухвалено рішення про передачу F-16, то пройшли б місяці й місяці до того, як вони були б реально введені в експлуатацію", – пояснив Блінкен.

Він також зазначив, що над цим зараз працюють США.

"Програма тренувань просувається вперед із низкою країн. Усе це відбувається. Але я не військовий експерт... Ми вважаємо, що те, що вони мають і чому вони були навчені, є тим, що їм потрібно для того, щоб бути ефективними, зокрема й у боротьбі з російськими мінами", – додав держсекретар.

Нагадаємо, президент Зеленський заявляв, що деякі партнери затягують питання з тренуванням українських льотчиків на винищувачах F-16 та з подальшим переданням ЗСУ авіації, адже досі немає графіків навчальних місій. 

Пізніше видання Politico з посиланнями на американських та європейських чиновників повідомило, що майже дюжина європейських країн, які пообіцяли навчати українських пілотів на американських винищувачах F-16, все ще чекають на офіційне затвердження програми Вашингтоном.

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії