USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

США досі не дали добро на навчання українських пілотів літаками F-16, — Politico

Немає жодних ознак того, що США врешті-решт не дадуть зелене світло на проведення навчань
F-16
Джерело: відкриті джерела

Майже дюжина європейських країн, які цього тижня пообіцяли навчати українських пілотів на американських винищувачах F-16, все ще чекають на офіційне затвердження програми Вашингтоном, пише Politico з посиланнями на американських та європейських чиновників.

Навчання з F-16 не може розпочатися, доки Державний департамент офіційно не підпише запит на передачу інструкцій з експлуатації, тренажерів та інших матеріалів, пов’язаних з літаками, а цього ще не сталося.

Речник Пентагону Гаррон Гарн зазначив, що, хоча президент Джо Байден пообіцяв дати зелене світло програмі, офіційний запит "все ще розглядається", та зазначив, що подальші коментарі має давати Держдеп.

За інформацією видання, зараз немає жодних ознак того, що США врешті-решт не дадуть зелене світло на проведення навчань. Але запити єврвопейських країн обробляються довгі тижні. Наприклад, Данія подала запит ще минулого місяця.

Навчальний пакет включатиме, крім навчання пілотів, підготовку технічного персоналу та наземних бригад. Заступник міністра оборони із закупівель Вільям Лаплант раніше пояснював, Пентагон має "переконатись, що є готовність до роботи – з перекладом технічних посібників, пакетів технічних даних і плану підтримки" перш ніж давати згоду.

Раніше Зеленський заявляв, що деякі партнери затягують питання з тренуванням українських льотчиків на винищувачах F-16 та з подальшим переданням ЗСУ авіації, адже досі немає графіків навчальних місій. 

Крім того, повільні постачання західної зброї допомагають оборонним зусиллям Росії, а Україна втрачає перевагу у війні.

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16