USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Арістов і Мальдіви: Проти екснардепа порушили кримінальну справу

Також з'ясовано, що депутат разом з сім'єю – жінкою та дітьми – до 22 липня перебував на території Мальдівської Республіки у готельному комплексі Waldorf Astoria Maldives
Юрій Арістов
Юрій Арістов
Джерело: відкриті джерела

Служба безпеки і Державне бюро розслідувань зібрали доказову базу на народного депутата України Юрія Арістова, який, попри заборону для посадовців на виїзд за кордон під час війни, поїхав відпочивати на острови в Індійському океані. Про це інформує пресслужба СБУ.

"На підставі зібраних доказів генеральний прокурор повідомив нардепу про підозру за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення). Йдеться про діючого заступника голови комітету Верховної Ради України з питань нацбезпеки, оборони та розвідки", – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що у середині липня цього року депутат перебував в одному з готелів острова Ітхаафуші на Мальдівах.

Для нелегального виїзду за межі України він вніс неправдиві відомості до офіційних документів для виїзду за кордон. Зокрема щодо терміну, мети та країни "службового відрядження" народного обранця.

За даними слідства, у липні цього року депутат з робочим візитом виїхав на три дні до сусідньої європейської країни.

Там він 10 липня дистанційно відкрив лікарняний в одному з приватних медзакладів Києва до 19 липня 2023 року включно. При цьому до електронної системи охорони здоров’я було внесено недостовірні відомості, оскільки медичний огляд фактично не здійснювався.

Також з’ясовано, що депутат разом з сім’єю – жінкою та дітьми – до 22 липня перебував на території Мальдівської Республіки у готельному комплексі Waldorf Astoria Maldives.

Під час обшуків у помешканні депутата СБУ виявила закордонний паспорт народного обранця, у якому містяться відмітки про виїзд на Мальдіви.

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

Комплексні заходи проводили співробітники Служби безпеки спільно з ДБР за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.

Нагадаємо, днями було оприлюднено журналістське розслідування про відпочинок нардепа Юрія Арістова, який обирався до парламенту 42-м номером по списку партії "Слуга народу", в 5-зірковому готелі на приватному острові Ітхаафуші на Мальдівах. Там проживання за добу може коштувати від 100 тисяч гривень до понад мільйона гривень.

Сьогодні Арістова позбавили депутатських повноважень.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР