USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Зброю знайшли вдома: У Львові восьмикласника госпіталізували з пораненням у груди

Наразі хлопця оперують лікарі
Львів швидка
Джерело: відкриті джерела

У Львові 31 травня восьмикласника госпіталізували з пораненням у груди. Про це поінформували у пресслужбі Львівської міськради з посиланням на керівника міського управління освіти Андрія Закалюка.

"Троє учнів однієї із загальноосвітніх шкіл Шевченківського району Львова після уроків пішли додому до одного із них. Вдома знайшли зброю та почали її розглядати. Одному з друзів випадково поцілили в груди", – йдеться у повідомленні.

Хлопця госпіталізували до лікарні Святого Миколая. Його оперують.

Інформацію про виклик на місце події "Суспільному" підтвердила речниця ГУ Нацполіції у Львівській області Світлана Добровольська. За її словами, зараз на місці працює слідчо-оперативна група. Правоохоронці встановлюють усі обставини події.

За фактом відкрили кримінальне провадження за ст. 264 ККУ (Недбале зберігання вогнепальної зброї або бойових припасів). Максимальне покарання, передбачене статтею, – позбавлення волі на строк до трьох років.

Зброя в Україні 

Нещодавно міністр внутрішніх справ Ігор Клименко заявив, що та зброя, яка потрапила до українців під час широкомасштабного вторгнення РФ, не є їхньою власністю. Однак у відомстві пропонують цю зброю зареєструвати і зберігати до закінчення воєнного стану. В тому числі для того, щоб зустріти ворога, якщо він піде на прикордонні території.

"Після закінчення війни ця зброя має бути здана державі. Тому ми тут говоримо про різну зброю. 1,2 мільйона одиниць, які знаходяться у наших громадян, офіційно зареєстровані, вони продовжують знаходитись у наших громадян. Звичайно, будуть чітко виписані принципи, як та зброя, яка зараз на руках, і та зброя, яка потрапила до наших громадян під час війни, буде здана до дозвільної системи, або до військових формувань, або як ми будемо її реєструвати з нашими громадянами", – заявив глава МВС України.

За його словами, у будь-якому випадку має бути контроль за обігом зброї. Відомство має знати, скільки зброї на руках, в якому вона стані і де вона може бути використана – чи то мисливська зброя, чи то інший вид зброї.

Читайте також:
На Закарпатті під час сварки чоловік підпалив 10-річного сина своєї співмешканки: Дитина померла в реанімації На Закарпатті під час сварки чоловік підпалив 10-річного сина своєї співмешканки: Дитина померла в реанімації
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Хотіла відкрити бізнес: У Дніпрі 19-річна жінка намагалася продати свого сина за мільйон гривень Хотіла відкрити бізнес: У Дніпрі 19-річна жінка намагалася продати свого сина за мільйон гривень
Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець Україна розслідує майже чотири тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, – Лубінець