USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Заявлять про себе на полі бою": Зеленський заінтригував останнім пакетом допомоги від США

За словами президента, у пакеті допомоги є зброя, яка заявить сама про себе на полі бою
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський
Джерело: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що останній оборонний пакет від Сполучених Штатів Америки містить у собі такі види зброї, які заявлять самі про себе на полі бою. Про це український лідер повідомив у традиційному вечірньому зверненні.

"Оборонні пакети. Від Сполучених Штатів – це артилерія, потрібні снаряди, ракети для "Хаймарсів", ракети для ППО, додаткові системи ППО, тактичні машини і ще деякі інші види зброї, які заявлять самі про себе на полі бою", – сказав глава держави.

За словами Зеленського, Канада також ухвалила рішення про тривалу оборонну підтримку для України.

"Обсяг – пів мільярда доларів США. Зокрема, це "медеваки" – евакуаційні машини, які дуже потрібні на фронті. Домовилися про виробництво і постачання", – наголосив він.

Нагадаємо, раніше CNN із посиланням на неназваних чиновників повідомив, що Байден найближчим часом ухвалить рішення про надання Україні далекобійних ракет ATACMS.

Також видання ABC News писало, що адміністрація президента Джо Байдена, ймовірно, все ж таки передасть Україні тактичні ракетні системи дальньої дії ATACMS в рамках оборонної допомоги для відбиття повномасштабного вторгнення РФ.

Також The Wall Street Journal зазначив, що адміністрація президента Сполучених Штатів Джо Байдена все ближче до того, щоб надати Україні ракети ATACMS. Рішення про передачу ракет може бути ухвалено вже цієї осені.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську