USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

TikTok отримав штраф у 345 млн євро через порушення правил про конфіденційність дітей

ЄС вважає, що соціальна мережа порушила закони про конфіденційність, що стосуються обробки персональних даних дітей
TikTok
Джерело: відкриті джерела

TikTok був оштрафований на 345 мільйонів євро за порушення законів про конфіденційність, що стосуються обробки персональних даних дітей у Європейському Союзі. Про це пише Reuters.

Платформа для короткометражних відео, що належить Китаю, яка останніми роками швидко завоювала популярність серед підлітків у всьому світі, порушила низку законів ЄС про конфіденційність у період з 31 липня 2020 року по 31 грудня 2020 року.

Це перший випадок, коли TikTok отримав догану від провідного регулятора в Євросоюзі.

Представник TikTok зі свого боку заявив, що не згоден із цим рішенням, особливо з розміром штрафу, і що більша частина критики не актуальна внаслідок заходів, запроваджених до початку розслідування DPC (регулятор ЄС) у вересні 2021 року.

Що порушив TikTok?

Регулятор пояснив, що порушення TikTok охоплювали те, що 2020 року облікові записи для користувачів віком до 16 років були встановлені як "публічні" за замовчуванням і що TikTok не перевіряв, чи справді користувач був батьком або опікуном дитини, коли його пов'язали через "сімейне сполучення".

TikTok додав жорсткіший батьківський контроль до сімейних пар у листопаді 2020 року і змінив налаштування за замовчуванням для всіх зареєстрованих користувачів віком до 16 років на "приватне" в січні 2021 року.

Водночас на компанію незабаром можуть очікувати нові санкції, оскільки стосовно TikTok триває друге розслідування щодо передання персональних даних до Китаю і дотримання закону ЄС про дані під час переміщення персональних даних до країн за межами блоку.

Нагадаємо, раніше мі писали, що Європейська комісія хоче, щоб такі технологічні компанії, як Google, Facebook і TikTok, почали позначати контент, створений штучним інтелектом (ШІ), не чекаючи набрання чинності закону про цифрові послуги. Ця вимога оголошена в рамках боротьби з дезінформацією в інтернеті.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу
Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років Довгострокові гарантії безпеки для України від ЄС: Зобов'язання лишатимуться в силі і будуть переглянуті не пізніше ніж через 10 років