USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

За здачу військових об'єктів – довічне: Рада хоче посилити покарання для українців

Текст законопроєкту поки відсутній на сайті Ради
ппо ЗСУ
Система ППО
Джерело: відкриті джерела

Група народних депутатів пропонує Верховній Раді посилити кримінальну відповідальність за передачу російським окупантам інформації про розміщення системи протиповітряної оборони (ПВО), переміщення військової техніки, розміщення військових об’єктів України та критичної інфраструктури. Відповідний законопроєкт №9519 зареєстрували у парламенті 24 липня.

Його текст зараз відсутній на сайті Ради.

Водночас співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко пояснила, що документ пропонує, щоб мінімальний термін для подібних дій склав три роки позбавлення свободи, а максимальний – як для найбільших злочинців – позбавлення свободи з можливістю конфіскації майна.

"Проєкт закону актуальний та важливий, адже існуючих у Кримінальному кодексі норм недостатньо. Гучні на початках справи про фігурантів, які оприлюднювали роботу сил протиповітряної оборони, довели, що реального покарання не буде, а буде випробувальний термін, стягнення тощо… Тварюки не несуть покарання за загибель та страждання людей", – йдеться в повідомленні.

Співавторами законопроєкту виступили представники різних фракцій Ради, зокрема – Ірина Фріз, Ірина Геращенко, Олексій Гончаренко (троє з фракції "Європейська солідарність"), Вадим Івченко ("Батьківщина"), Мар'яна Безугла, Микита Потураєв (оба зі "Слуги народу"), Юлія Клименко та Соломія Бобровська ("Голос").

Нагадаємо, 17 травня СБУ встановила особи шістьох мешканців столиці, які незаконно поширювали інформацію про роботу сил ППО під час масованої атаки РФ на Київ. 

До речі, в ефірі каналу Ukraine World News ведучий Дмитро Пустовіт розповів, що загрожує блогерам, які фіксували роботу ППО в Києві. Як з цим боротися, та чи зможуть вони уникнути відповідальності? Докладніше дивіться у відео.

Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується