USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

За один вечір Трамп зібрав рекордні 50 млн доларів на свою передвиборчу кампанію

Суботній збір коштів провели у приватному будинку в Палм-Біч і запросили близько сотні впливових гостей
Дональд Трамп
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

Передвиборча команда колишнього президента Сполучених Штатів Дональда Трампа на благодійному вечорі зібрала понад 50 мільйонів доларів під час збору коштів на користь Республіканської партії в Палм-Біч у Флориді. Це рекорд для кандидатів від Республіканської та Демократичної партій, повідомляє Fox News.

Суботній збір коштів провели у приватному будинку в Палм-Біч мільярдера і засновника хедж-фонду Джона Полсона. На захід запросили близько 100 гостей, серед яких були й магнат казино Стів Вінн, і засновник, президент аерокосмічної компанії Bigelow Роберт Бігелоу, а також колишній міністр торгівлі США Вілбур Росс.

"Трьом президентам-демократам вдалося зібрати 25 мільйонів доларів, а одному президенту, Дональду Трампу, – понад 50 мільйонів доларів", – сказала речниця кампанії Даніель Альварес.

Водночас сам Трамп у короткій розмові з журналістами похвалився, що, це був неймовірний вечір ще до його початку.

"Бо люди хотіли зробити свій внесок у те, щоб Америка знову стала великою, і ось що сталося", – зазначив колишній президент США.

Як пише видання, попри це Трампу все ще потрібно скоротити розрив у зборі зі своїм суперником від Демократичної партії чинним президентом Джо Байденом, який, як повідомляється, загалом отримав близько 192 мільйонів доларів порівняно з трохи більше ніж 93 мільйонами доларів у Трампа.

До речі, наприкінці минулого місяця у знаменитому нью-йоркському Radio City Music Hall кампанія Байдена зі збору коштів відбулася з експрезидентами США Бараком Обамою та Біллом Клінтоном. Тоді зібрали понад 26 мільйонів доларів. На тому заході президент пропонував ще Трампу зіграти в гольф. Байден жартома наголошував, що його пропозиція фігурує з 2016 року і досі в силі.

Новини за темою: Коли чекати на допомогу від США та які проблеми є у Байдена та Трампа перед виборами

Трамп і вибори президента США

Президентські вибори у Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають офіційно підрахувати до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

Тим часом Дональд Трамп розглядає кандидатуру Пола Манафорта, який був фігурантом розслідування прокурора Роберта Мюллера про "змову Трампа з Росією", на посаду радника своєї передвиборчої кампанії. Рішення Трамп ще не ухвалив. Очікується, це питання порушать на з'їзді Республіканської партії в Мілуокі, який відбудеться в липні.

Західні ЗМІ писали, що Манафорт очолював президентську кампанію Трампа у 2016 році до усунення, а пізніше був засуджений за податкове і банківське шахрайство в межах спецрозслідування Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори 2016 року.

Також у березні Верховний суд США постановив, що штати не можуть виключати Дональда Трампа з бюлетенів і відхилив рішення суду Колорадо не допускати експрезидента до попередніх виборів.

Пізніше республіканка і колишня губернаторка Південної Кароліни Ніккі Гейлі оголосила про вихід із президентських перегонів у Сполучених Штатах. Під час своєї промови вона не підтримала Трампа як кандидата від республіканців на посаду президента США. Однак закликала колишнього главу держави заручитися підтримкою виборців, які підтримали її.

Читайте також:
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg