USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Камала Гарріс звинуватила Дональда Трампа у порушенні угоди про дебати 10 вересня

Водночас Дональд Трамп і Камала Гарріс мають майже однакові рейтинги підтримки
Дональд Трамп і Камала Гарріс
Дональд Трамп і Камала Гарріс
Джерело: відкриті джерела

Віцепрезидентка Сполучених Штатів Америки Камала Гарріс, яка офіційно заявила, що братиме участь у виборах президента країни і яка готова проводити дебати з кандидатом у президенти від республіканців Дональдом Трампом 10 вересня, звинуватила останнього у порушенні угоди про проведення політичного двобою. Про це повідомляє Associated Press.

"Вважаю, що виборці заслуговують побачити поділ екрана, який існує в цій гонці – на сцені дебатів", – сказала політикиня.

Як відомо, дебати 10 вересня були одними з двох, про які спочатку домовлялися президент США Джо Байден і Дональд Трамп. Їх організовував канал CNN, а тоді, коли Байден вийшов з передвиборчих перегонів, дебати стали предметом суперечок. Оскільки американський лідер підтримав Гарріс як свою наступницю.

Трамп же висловив бажання перенести дебати на канал Fox News, заявивши про готовність до неодноразових зустрічей з Гарріс. Fox News, який є близьким до республіканців, запропонував провести дебати на своєму каналі. Представники медіа зазначили, що готові обговорити дату, формат і умови проведення дебатів.

Водночас консультант-республіканець Алекс Конант вважає, що ці дебати можуть стати вирішальними у передвиборчій кампанії. А результати попередніх дебатів вже вплинули на політичну ситуацію, зокрема виступ Байдена 27 червня сприяв його відходу з перегонів.

"Це єдиний раз, коли виборці справді налаштовуються", - прокоментував Конант.

Гарріс майже наздогнала Трампа за рівнем підтримки

Тим часом The New York Times повідомляє, що Дональд Трамп і Камала Гарріс мають майже однакові рейтинги підтримки.

Видання разом з інститутом Siena College провело опитування. За результатами видно, що експрезидента США Трампа підтримують 48% виборців, а Камалу Гарріс - 47%. Опитування проводили серед ймовірних виборців.

А ось серед зареєстрованих виборців ситуація дещо краща на користь Трампа - за нього готові віддати голос 48% виборців. Тоді як за Камалу Гарріс – 46%.

Журналісти вказують, що значно покращити ситуацію для демократів допомогло швидке переформатування демократичної коаліції. Тож Гарріс нині має 93% підтримки від демократів - таку саму частку, яку Трамп отримував від республіканців.

"Виборці більше налаштовані на перегони. Напередодні червневих дебатів лише 48% виборців заявили, що приділяють велику увагу президентській кампанії. Зараз цей показник становить 64%, хоча інтерес незалежних кандидатів продовжує відставати від інтересу демократів і республіканців", - пише видання.

Вибори в США

Президентські вибори в Сполучених Штатах Америки заплановані на осінь 2024 року

Напередодні Камала Гарріс офіційно заявила, що братиме участь у виборах президента США. Перше відео своєї передвиборчої кампанії політикиня оприлюднила у мережі X. У ролику вона пропагує заклики до свободи і критикує опонента Дональда Трампа.

До речі, нещодавно у США провели опитування щодо кандидатів у президенти США. Варто зауважити, що тоді серед двох лідерів американці віддали перевагу Камалі Гарріс. Так, Гарріс набрала 44%, а Трамп 42%. Нинішня віцепрезидентка США випередила колишнього главу держави на 2%.

Читайте також:
Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США
Без згадки про Україну. Камала Гарріс дала перше інтерв'ю як кандидат у президенти США Без згадки про Україну. Камала Гарріс дала перше інтерв'ю як кандидат у президенти США
"Камала, яка регоче". Чому Трамп причепився до сміху Гарріс і до чого тут кокосове дерево?
Камала Гарріс пообіцяла підтримувати Україну, якщо переможе на президентських виборах у США Камала Гарріс пообіцяла підтримувати Україну, якщо переможе на президентських виборах у США