USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Трампа допущено до президентських виборів у Колорадо, – рішення Верховного суду

Трамп залишиться не лише у виборчому бюлетені в Колорадо, а й у Мені та Іллінойсі
Трамп затримання

Дональд Трамп

Джерело: The New York Times

Верховний суд США постановив, що штати не можуть виключати Дональда Трампа з бюлетенів. Таким чином Верховний суд відхилив рішення суду Колорадо не допускати експрезидента до попередніх виборів 5 березня. Про це повідомляє NBC News.

Суд постановив, що Верховний суд Колорадо помилково припустив, що штати можуть визначати, чи може кандидат брати участь у виборах відповідно до положення 14-ї поправки Конституції.

У постанові зазначено, що Конгрес, а не штати, повинен встановлювати правила застосування положення 14-ї поправки.

Це рішення гарантує, що Трамп залишиться не лише у виборчому бюлетені в Колорадо, а й у Мені та Іллінойсі, де місцеві суди ухвалювали подібні рішення щодо колишнього президента.

Нагадаємо, штати Колорадо і Мен вилучили Трампа зі своїх виборчих бюлетенів після того, як визнали, що він дискваліфікований відповідно до розділу 3 14-ї поправки до Конституції. Обидва рішення призупинені, поки Трамп подає апеляцію.

Крім того, суд штату Іллінойс заборонив Дональду Трампу з'являтися в бюлетені для голосування на праймеріз республіканців у штаті Іллінойс через його роль у заколоті в Капітолії Сполучених Штатів Америки 6 січня 2021 року.

Також ми писали, що претендентка на участь у виборах президента США Ніккі Гейлі виграла праймеріз Республіканської партії в окрузі Колумбія.

Читайте також:
У справі міністра Сольського ще до трьох підозрюваних застосували запобіжні заходи У справі міністра Сольського ще до трьох підозрюваних застосували запобіжні заходи
США модернізують літак США модернізують літак "Судного дня"
Байден планує йти на дебати з Трампом Байден планує йти на дебати з Трампом
США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів США виділили найбільший пакет допомоги на 6 млрд доларів