USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Офіційно: Камала Гарріс заявила, що балотуватиметься на пост президента США

Політикиня опублікувала перше відео із заявою про участь у виборах президента США
Камала Гарріс

Камала Гарріс

Джерело: відкриті джерела

Камала Гарріс офіційно заявила, що братиме участь у виборах президента США. Перше відео своєї передвиборчої кампанії вона оприлюднила у мережі X.

"Мене звати Камала Гарріс, я балотуюся на пост президента Сполучених Штатів", - підписала ролик кандидатка в президенти США.

У ролику політикиня пропагує заклики до свободи і критикую опонента Дональда Трампа. 

"На цих виборах перед кожним постає питання: у якій країні ми хочемо жити? Є деякі люди, які вважають, що ми повинні бути країною хаосу. Страху. Ненависті", - говорить Камала Гарріс, коли на картинці з'являється фото Трампа.

І відразу додає, "ми обираємо свободу".

Камала Гарріс

Камала Гарріс стала першою жінкою в історії на посаді віцепрезидента США. Її обрали 4 роки тому. Вона добре знає закони США, бо тривалий час працювала в прокуратурі. 2019-го року Камала Гарріс заявила, що братиме участь у президентських перегонах. Деякий час була серед лідерів праймеріз Демократичної партії, однак врешті не змогла зберегти цю популярність, знялася з виборів та підтримала кандидатуру Джо Байдена.

Камала Гарріс давно підтримує Україну і засуджує РФ ще з часів окупації Криму.

"Незаконна окупація Криму Росією є грубим порушенням міжнародних норм, за якими рухався світ з часів Другої світової, так само як і підтримка Росією бойових операцій на сході України та кібератаки", – наголошувала вона.

Після повномасштабного вторгнення також підтримала український народ.

"Увага всього світу наразі прикута до українців. Вони борються не лише за захист своїх домівок і сімей, а й за захист своєї демократії, свободи, суверенітету та територіальної цілісності. І вони переможуть", – написала політикиня в соцмережі Х.

Також вона закликала колег у США розблокувати допомогу для України. А нещодавно на Саміті миру в Швейцарії, також засудила дії РФ і президента Путіна.

"Слід говорити правду: Путін закликає не до перемовин, а до капітуляції. Штати підтримують Україну", – сказала Гарріс.

Нещодавно у США провели опитування щодо кандидатів у президенти Америки. Серед двох лідерів американці віддали перевагу Камалі Гарріс. Так, Гарріс набрала 44%, а Трамп 42%. Таким чином, нинішня віце-президентка США випередила колишнього главу держави на 2%.

Читайте також:
Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США
Без згадки про Україну. Камала Гарріс дала перше інтерв'ю як кандидат у президенти США Без згадки про Україну. Камала Гарріс дала перше інтерв'ю як кандидат у президенти США
"Камала, яка регоче". Чому Трамп причепився до сміху Гарріс і до чого тут кокосове дерево?
Камала Гарріс пообіцяла підтримувати Україну, якщо переможе на президентських виборах у США Камала Гарріс пообіцяла підтримувати Україну, якщо переможе на президентських виборах у США