USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Байден назвав свої пріоритети на наступні пів року на посту президента США, серед яких є зупинити Путіна в Україні

Також Байден пообіцяв надалі захищати особисті свободи та громадянські права американців
Байден
Джо Байден
Джерело: CNN

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден, який вийшов з передвиборчих перегонів, заявив про свої пріоритети на наступні шість місяців перебування на посту президента. Серед них - зупинити російського диктатора Путіна в Україні, зазначив американський лідер під час виступу в Овальному кабінеті Білого дому, трансляцію якого передає CNN.

Байден вказав, що з-поміж його головних цілей на посаді президента також є "захист" права голосу і права вибору та боротьба з екстремізмом на ґрунті ненависті.

А наступні пів року він збирається зосередитися на безпосередньому виконанні своєї роботи на посаді президента.

"Це означає, що я продовжу знижувати витрати для працьовитих сімей, розвивати нашу економіку. Надалі захищатиму наші особисті свободи і наші громадянські права, від права голосу до права вибору. Також виступатиму проти екстремізму на ґрунті ненависті, даватиму зрозуміти, що в Америці немає місця політичному насильству чи будь-якому іншому насильству, ніколи, і крапка", - сказав Байден.

Водночас наголосив і на міжнародних пріоритетах. Байден пообіцяв, що не залишить роботу й над тим, щоб закінчити війну в Газі. Мовляв, важливо "повернути додому всіх заручників, принести мир і безпеку на Близький Схід і закінчити цю війну".

Не забув президент США й про війну в Україні.

"Продовжимо згуртовувати коаліцію гордих націй, щоб зупинити Путіна, який захопив Україну. І збережемо НАТО сильнішим, потужнішим і більш згуртованим, ніж будь-коли за всю нашу історію", - зауважив американський лідер.

Разом з тим, Байден пояснив, чому вирішив не брати участь у президентських виборах. Він стверджує, що варто "передати факел молодому поколінню". Тому, аби рухатися вперед, слід звільнити місце для "свіжих та молодих голосів".

"Мій послужний список на посаді президента, моє лідерство у світі, моє бачення майбутнього США - це заслуговує на другий термін. Але ніщо не може стати на шляху порятунку нашої демократії - це стосується й особистих амбіцій", - прокоментував Байден.

Згадав Байден і про необхідність обрати віцепрезидентку США Камалу Гарріс на виборах у листопаді. У своїй промові президент похвалив Гарріс, яку він схвалив як кандидата в президенти від Демократичної партії, сказавши, що вона "досвідчена, здатна і жорстка".

Байден вийшов з перегонів

Увечері 21 липня Джо Байден оголосив, що відмовляється від наміру знову балотуватися на посаду очільника держави. Західні ЗМІ писали, що він передумав брати участь у виборах президента після розмов зі своїми двома найближчими радниками: Стівом Річетті та Майком Донілоном. Заява Байдена одразу приголомшила політичний світ та змінила уявлення про Байдена.

Згодом після зняття Джо Байденом своєї кандидатури у виборчих перегонах віцепрезидентка США Камала Гарріс підтвердила, що готова балотуватися від Демократичної партії замість нього. І заявила, що зробить усе можливе, щоб виграти номінацію на вибори від Демократичної партії.

Також пізніше Байден передав свої повноваження щодо закону про підтримку України Міністерству фінансів та Державного департаменту США. Цей закон передбачає порядок конфіскації російських активів і розпорядження ними на відновлення України.

Читайте також:
Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США Трамп пообіцяв Маску посаду в уряді у разі своєї перемоги на виборах президента США
В адміністрації Байдена хочуть до кінця вересня спрямувати 6 млрд доларів військової допомоги Україні В адміністрації Байдена хочуть до кінця вересня спрямувати 6 млрд доларів військової допомоги Україні
Без згадки про Україну. Камала Гарріс дала перше інтерв'ю як кандидат у президенти США Без згадки про Україну. Камала Гарріс дала перше інтерв'ю як кандидат у президенти США
Байден напередодні Дня Незалежності України поговорив із Зеленським і оголосив про новий пакет військової допомоги Байден напередодні Дня Незалежності України поговорив із Зеленським і оголосив про новий пакет військової допомоги