USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Коли чекати на допомогу від США та які проблеми є у Байдена та Трампа перед виборами

Законопроєкт про допомогу Україні може стати законом, але не прямо зараз
Джон Гербст
Колишній посол США в Україні Джон Гербст в ефірі медіапроєкту Ukraine World News
Джерело: UWN

Старший директор Євразійського центру Атлантичної Ради, посол США в Україні в 2003 - 2006 роках Джон Гербст розповів Ukraine World News про сьогоднішні тенденції у політиці Сполучених Штатів. Ми виділили головні тези його розповіді.

Спікер Палати представників Майкл Джонсон у скрутному становищі. В його партії є приблизно 6-8 представників, які зовсім наївні і не розуміють загрози, яку Росія несе для Америки. Ці 6-8 людей не хочуть, щоб США надали більше допомоги Україні.

Спікер має право поставити законопроект про допомогу Україні на голосування. Але якщо він це зробить, ці партійці діятимуть, щоб зняти його з посади спікера. Так вже було з його попередником Кевіном Маккарті. 

Тому Джонсон намагається знайти якийсь шлях, щоб поставити на голосування цей законопроект, але не піти зі своєї посади, поки що він його не знайшов. 

Є і інша процедура, шоб поставити законопроект на голосування. Це "Петиція про відсторонення". ЇЇ мають підписати 218 членів Палати представників, тоді спікер буде змушений поставити законопроект на голосування. Зараз є кілька республіканців, можливо більше ніж кілька, які готові підписати цю петицію. Тому я очікую, що цей законопроект стане законом, але цей процес триває тижнями чи навіть місяцями.

Новини за темою: Працівник Сенату США неофіційно передав Україні спорядження для снайперів

Поки що в України недостатньо снарядів. І ця проблема пов'язана саме з ситуацією в США.

Безумовно те, що ми не можемо вже кілька місяців схвалити допомогу Україні становить для неї проблему. Мені соромно як американцю, але ми бачимо як сміливо та розумно Україна воює, і я думаю, що незважаючи на цю проблему, ви можете ще кілька тижнів чи кілька місяців упоратися із ситуацією.

Тому що є й інше джерело снарядів. Президент Чехії Петр Павел заявив у Мюнхені, що є кілька тисяч снарядів на світовому ринку. Канада та інші країни кажуть, що готові платити за це і передавати їх Україні. Тому це вам допомагає на 2-3 місяці. 

Безумовно, вам потрібна наша допомога, ми працюємо над цією проблемою і я чекаю на успіхи, але все-таки я не можу гарантувати хороший результат. Хоча я чекаю і думаю, що десь 55 - 60%, що ми вийдемо з цієї ситуації і пошлемо вам допомогу.

У Трампа напередодні президентських виборів є проблеми. Як і в Байдена. 

На мій погляд Трамп має дві великі проблеми. По-перше, незалежні виборці та частина республіканців - можливо, 20%, можливо 35% не готові голосувати за Трампа. Це велика проблема для нього. Також суди проти нього. Ми розуміємо, що багато американців не хочуть голосувати за людину, яка може сісти.

Байден також має великі проблеми з ситуацією на наших кордонах з Мексикою. Американці бояться інфляції, це також пов'язано із політикою Байдена.

Тому важко зараз говорити із впевненістю, хто виграє ці вибори.

І ще одне. Багато прихильників зовсім наївні щодо Росії і вони проти нашої допомоги для України. Але Трамп сам не висловлюється, як ті прихильники. І ми точно не знаємо, яку політику він вів би, якби він став ще раз президентом.

Новини за темою: Якщо США не продовжать допомогу Україні, то ЗСУ доведеться вибирати, за які території битися, – Пентагон
Читайте також:
Сполучені Штати визнають Путіна президентом Росії, – Держдеп Сполучені Штати визнають Путіна президентом Росії, – Держдеп
Байден готує собі заміну, а сам може знятися з президентських виборів США, – ЗМІ Байден готує собі заміну, а сам може знятися з президентських виборів США, – ЗМІ
Військова допомога від США дозволить Україні контрнаступати у 2025 році, – радник Байдена Військова допомога від США дозволить Україні контрнаступати у 2025 році, – радник Байдена
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги