USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 4 7 4 7 0 (+1200)
USD
НБУ
40.76
Готівка
40.90
EUR
НБУ
43.85
Готівка
44.25

Трамп хоче залучити до передвиборчої кампанії лобіста Манафорта, раніше засудженого за шахрайство, – WP

Манафорт був фігурантом розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про "змову Трампа з Росією"
Дональд Трамп
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп розглядає кандидатуру Пола Манафорта, який був фігурантом розслідування прокурора Роберта Мюллера про "змову Трампа з Росією", на посаду радника своєї передвиборчої кампанії. Про це повідомляє Washington Post із посиланням на джерела.

Водночас зазначається, що рішення Трамп ще не ухвалив. Очікується, це питання порушать на з'їзді Республіканської партії в Мілуокі, який відбудеться в липні.

"Хоча жодного офіційного рішення ухвалено не було, ці чотири (джерела, – ред.) описали прийом на роботу як очікуваний і заявили, що Трамп сповнений рішучості повернути Манафорта назад до своїх лав", – пише видання.

Як відомо, Манафорт очолював президентську кампанію Трампа у 2016 році до усунення, а пізніше був засуджений за податкове і банківське шахрайство в рамках спецрозслідування Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори 2016 року.

Новини за темою: Республіканка і головна конкурентка Трампа Ніккі Гейлі вийшла з президентських перегонів

Він відбував термін у в'язниці, а потім, в останні дні президентства Трампа, отримав від нього помилування.

Прийняття Манафорта на роботу може відновити дискусію про участь Росії у виборах 2016 року.

Мюллер також свого часу встановив, що Манафорт поділився внутрішніми даними опитування передвиборчої кампанії Трампа з давнім соратником, який, за оцінками ФБР, мав зв'язки з російською розвідкою.

Нагадаємо, Верховний суд США постановив, що штати не можуть виключати Дональда Трампа з бюлетенів. Таким чином ВС відхилив рішення суду Колорадо не допускати експрезидента до попередніх виборів 5 березня. 

Читайте також:
США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО США виділяють новий пакет допомоги Україні на понад два мільярда доларів, є й ракети для ППО
Україна не готова на компроміс. Єрмак відповів на заяву Трампа про швидке припинення війни Україна не готова на компроміс. Єрмак відповів на заяву Трампа про швидке припинення війни
Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок Американські науковці розробили біонічний протез ноги, яким може керувати мозок
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія