USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Трамп хоче залучити до передвиборчої кампанії лобіста Манафорта, раніше засудженого за шахрайство, – WP

Манафорт був фігурантом розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера про "змову Трампа з Росією"
Дональд Трамп
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

Колишній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп розглядає кандидатуру Пола Манафорта, який був фігурантом розслідування прокурора Роберта Мюллера про "змову Трампа з Росією", на посаду радника своєї передвиборчої кампанії. Про це повідомляє Washington Post із посиланням на джерела.

Водночас зазначається, що рішення Трамп ще не ухвалив. Очікується, це питання порушать на з'їзді Республіканської партії в Мілуокі, який відбудеться в липні.

"Хоча жодного офіційного рішення ухвалено не було, ці чотири (джерела, – ред.) описали прийом на роботу як очікуваний і заявили, що Трамп сповнений рішучості повернути Манафорта назад до своїх лав", – пише видання.

Як відомо, Манафорт очолював президентську кампанію Трампа у 2016 році до усунення, а пізніше був засуджений за податкове і банківське шахрайство в рамках спецрозслідування Роберта Мюллера про втручання Росії у вибори 2016 року.

Новини за темою: Республіканка і головна конкурентка Трампа Ніккі Гейлі вийшла з президентських перегонів

Він відбував термін у в'язниці, а потім, в останні дні президентства Трампа, отримав від нього помилування.

Прийняття Манафорта на роботу може відновити дискусію про участь Росії у виборах 2016 року.

Мюллер також свого часу встановив, що Манафорт поділився внутрішніми даними опитування передвиборчої кампанії Трампа з давнім соратником, який, за оцінками ФБР, мав зв'язки з російською розвідкою.

Нагадаємо, Верховний суд США постановив, що штати не можуть виключати Дональда Трампа з бюлетенів. Таким чином ВС відхилив рішення суду Колорадо не допускати експрезидента до попередніх виборів 5 березня. 

Читайте також:
ФБР підтвердило, що Трампа під час замаху на його життя поранила куля ФБР підтвердило, що Трампа під час замаху на його життя поранила куля
Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів
Камала Гарріс звинуватила Дональда Трампа у порушенні угоди про дебати 10 вересня Камала Гарріс звинуватила Дональда Трампа у порушенні угоди про дебати 10 вересня
Офіційно: Камала Гарріс заявила, що балотуватиметься на пост президента США Офіційно: Камала Гарріс заявила, що балотуватиметься на пост президента США