USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Республіканка і головна конкурентка Трампа Ніккі Гейлі вийшла з президентських перегонів

Хейлі не підтримала Трампа як кандидата в президенти
Гейлі
Ніккі Гейлі
Джерело: AP photo

Республіканка і колишня губернаторка Південної Кароліни Ніккі Гейлі оголосила про вихід із президентських перегонів у США. Про це повідомляє телеканал CNN.

"Настав час призупинити мою кампанію. Я сказала, що хочу, щоб американці почули свої голоси. Я зробила це. Я ні про що не шкодую", – заявила Гейлі.

Під час своєї промови вона не підтримала Трампа як кандидата від республіканців на посаду президента США. Однак закликала колишнього главу держави заручитися підтримкою виборців, які підтримали її.

Водночас експерти вважають, що Гейлі залишає можливість підтримати Трампа перед президентськими виборами в листопаді.

Варто зазначити, що, за попередніми результатами "Супервівторка", її колега по партії Дональд Трамп здобув перемогу в 14 із 15 штатів. Гейлі своєю чергою забрала голоси лише в штаті Вермонт, і таким чином втратила шанс у боротьбі за номінацію партійного кандидата на виборах президента США. 

Новини за темою: Україна витратила на лобіювання в США у 2023 році понад 360 тисяч доларів: Це на 93% менше за перший рік великої війни

Нагадаємо, штати Колорадо і Мен вилучили Трампа зі своїх виборчих бюлетенів після того, як визнали, що він дискваліфікований відповідно до розділу 3 14-ї поправки до Конституції. Обидва рішення призупинені, поки Трамп подає апеляцію.

Крім того, суд штату Іллінойс заборонив Дональду Трампу з'являтися в бюлетені для голосування на праймеріз республіканців у штаті Іллінойс через його роль у заколоті в Капітолії Сполучених Штатів Америки 6 січня 2021 року.

Проте пізніше Верховний суд США постановив, що штати не можуть виключати Трампа з бюлетенів. 

Читайте також:
"Безальтернативний кандидат": Камишін може очолити Мінвідновлення вже наступного тижня, – джерело
Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів Між Байденом і Трампом відбудуться два раунди дебатів
Байден готує собі заміну, а сам може знятися з президентських виборів США, – ЗМІ Байден готує собі заміну, а сам може знятися з президентських виборів США, – ЗМІ
Байден планує йти на дебати з Трампом Байден планує йти на дебати з Трампом