USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЄС прокладе новий оптоволоконний кабель для обміну даними з Японією

Far North Fiber проходитиме через Арктику
оптоволокно
Джерело: відкриті джерела

Європейський Союз починає виділяти фінансування на новий оптоволоконний кабель Far North Fiber, що сполучатиме країни ЄС із Японією через Арктику. Про це в коментарі NHK розповів радник з цифрової політики у представництві Євросоюзу в Японії Стефан Крамер.

За його словами, фінансування для проєкту становитиме понад 3 мільйони євро. Його реалізовуватимуть компанії з Японії, США та Фінляндії.

Кабель пролягатиме через північноамериканську частину Північного Льодовитого океану. І сполучатиме Північну Фінляндію та Норвегію з Аляскою, а також північним островом Японії Хоккайдо. Також окрему гілку прокладуть до Ірландії.

У Far North Fiber говорять, що нині для передачі даних між Японією та Європою є три кабелі: один – через Тихий океан, континентальну частину США й Атлантичний океан, другий – через Близький Схід, Індійський океан і Південно-Східну Азію, а третій кабель проходить територією Росії.

Прогнозують, що новий кабель має забезпечити на 20% швидшу передачу даних, ніж маршрути через Тихий океан і Близький Схід. Завершити обстеження маршруту мають до 2024-го, а орієнтовне завершення будівництва планують на 2026 рік.

Читайте також:
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time