USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Якщо ворог вирішить знову просунутись по території Чернігова, він отримає гідну відсіч: Очільник МВА про готовність до провокацій

На сьогодні місто має кращий стан оборони, в порівнянні з тим, який мали 24 лютого 2022 року
Чернігів
Джерело: відкриті джерела

Чернігів готовий до будь-яких провокацій з боку ворога, бо ж на сьогодні має кращий стан оборони, в порівнянні з тим, який мали 24 лютого 2022 року. А тому, якщо країна-агресорка прийме рішення знову просунутись по території Чернігівської області – вона отримає гідну відсіч ще на підступах до обласного центру. Про це в ефірі UWN розповів начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

"Зараз місто тримає кращий стан оборони, в порівнянні з тим станом, який ми мали 24 лютого 2022 року. Наші підрозділи вже знаходяться на прикордонні, в них дуже добре обладнані позиції, вони постійно проводять розвідку. Тому якщо противник прийме рішення знову просунутись по території нашої області, він отримає гідну відсіч ще на підступах до міста Чернігів", – зазначив Брижинський.

Нині ж у місті триває підготовка до осінньо-зимового періоду. І пріоритетним завданням поряд з перевіркою укриттів також є перевірка об’єктів критичної інфраструктури на предмет наявності альтернативних засобів живлення та охорони цих об’єктів. Такі заходи проводять для того, щоб новий опалювальний сезон пройшов без вибухів, а загроза ракетних ударів чи БПЛА для містян не була чуттєвою, пояснює очільник ОВА.

Відбудова міста

За словами Брижинського, в місті Чернігів дві школи, які не підлягають відновленню, – їх демонтують. Решта шкіл, які отримали пошкодження, – практично відновленні.

Щодо лікарень, то на території міста Чернігова була пошкоджена головна будівля районної лікарні Чернігівського району, але за рахунок перерозподілу приміщень медична допомога здійснюється в інших лікарнях.

"Тобто проблем стосовно надання медичної допомоги наразі в місті Чернігів немає", – наголошує Брижинський.

Щодо іншої інфраструктури, то в Чернігові обліковано понад три тисячі об’єктів, які пошкоджені або зруйновані, понад тисячу з цих об’єктів внесено до реєстру пошкодженого майна.

"Зараз в місті працює програма відновлення. На жаль, ця робота триває дуже повільно. Чому дуже повільно триває обробка цих документів? Тому що, по-перше, від міської ради дуже мало людей залучено безпосередньо до обробки вхідної інформації. Цю роботу виконують звичайні посадовці міської ради, які мають основні обов’язки", – пояснює очільник МВА.

Втім, очільником ОВА було запропоновано збільшити кількість людей, які будуть опрацьовувати документи і вносити їх в реєстр. Наразі очікується прийняття відповідного рішення.

Бойові дії на території Чернігівської області

Бойові дії на території Чернігівщини почалися 24 лютого 2022 року, а вся область офіційно була деокупована 3 квітня 2022 року. Проте і досі населені пункти Чернігівської області стають об’єктами ракетних атак, а прикордонні райони обстрілюють з артилерії.

Читайте також:
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову