USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Вже шість країн заявили про бойкотування ЧС з боксу, серед причин – дозвіл росіянам і білорусам виступати під своїми прапорами

Спортсмени також вказали про факти тривалої корупції в IBA та великі ризики для спорту
бокс
Джерело: відкриті джерела

Швеція і Канада заявили, що їх команди не виступлять на цьогорічному чемпіонаті світу з боксу. Раніше про відповідне рішення оголосили Велика Британія, США, Чехія та Ірландія, повідомляє Inside The Games.

Канада пропускатиме турнір через допуск росіян і білорусів до змагань, а також на знак протесту проти керівництва IBA.

"Враховуючи тривалу корупцію в IBA, ми маємо серйозні занепокоєння через ризик, який оточує наш спорт, а також його майбутнє на Олімпійських іграх. Ми розуміємо, як це рішення вплине на боксерів нашої збірної, і працюємо разом з нашими партнерами, щоб знайти адекватну заміну турніру, щоб продовжити розвиток наших боксерів як перед Панамериканськими іграми, так і перед Олімпіадою у Парижі", – сказав президент асоціації боксу Канади Раян О’Ши.

Голова Шведської боксерської асоціації Пер-Аксель Шьохольм заявив, що рішення IBA дозволити російським і білоруським спортсменам виступати, було головним фактором їхнього рішення приєднатися до бойкоту.

"Ми не підтримуємо звернення IBA. Немає ні демократії, ні прозорості. Ми працювали кілька років, щоб досягти змін, але безуспішно. Тоді вони самі прийняли рішення дозволити Росії і Білорусі змагатися, до того ж під національними прапорами", – зазначив Шьохольм.

При цьому додав, що Олімпіада для спортсменів набагато важливіша, ніж чемпіонат світу, організований IBA. 

Жіночий ЧС з боксу пройде з 15-го до 31 березня в Індії, чоловічий – з 1-го до 14 травня в Узбекистані.

Раніше

Ми детально розповідали про скандал, який спричинила ідея повернути представників РФ та Білорусі до великого спорту. Читайте усі деталі тут.

Додамо, що сама Україна вже розпочала консультації щодо можливого бойкоту Олімпіади-2024, якщо до неї допустять росіян та білорусів. 


Читайте також:
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
"Радий грати у команді, яка розвиває футбол і допомагає країні", – Мілевський увійшов до медіафутбольного клубу IGNIS
Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського "Локомотива" Олександром Єгоровим