USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували

Окупанти розшукують українських політиків за статтями кримінального кодексу
Зеленський, Порошенко, Павлюк оголошені в розшук в РФ

Зеленський, Порошенко, Павлюк

Джерело: UWN

Міністерство внутрішніх справ Росії оголосило в розшук президента України Володимира Зеленського, ексглаву держави Петра Порошенка та командувача Сухопутних військ ЗСУ Олександра Павлюка. На це звернули увагу російські ЗМІ.

Повідомляється, що МВС РФ оголосило в розшук усіх трьох українців "за статтею КК". За якою саме – не уточнюється.

У МЗС України відреагували

Оголошення президента України Володимира Зеленського в розшук міністерством внутрішніх справ РФ є "свідченням відчаю" російської державної машини, заявили в Міністерстві закордонних справ.

"Російські повідомлення про нібито оголошення МВС РФ у розшук президента України Володимира Зеленського є свідченням відчаю російського державного апарату та пропаганди, які не знають, який ще новинний привід вигадати для привертання уваги", – йдеться в заяві відомства.

Водночас в українському МЗС нагадали, що, на відміну від "нікчемних російських оголошень", ордер Міжнародного кримінального суду на арешт російського диктатора Володимира Путіна є цілком реальним і підлягає виконанню у 123 державах світу.

На розшук українського президента також відреагував його прессекретар Сергій Нікіфоров у коментарі "РБК-Україна". Він порадив росіянам пошукати "здоровий глузд".

Варто нагадати, що раніше російське міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук тодішнього головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного та Олександра Сирського, який став головкомом відносно недавно.

При цьому поки російська влада займається псевдопереслідуванням українських високопосадовців, сам президент Росії оголошений у міжнародний розшук в рамках підозри у відповідальності за воєнний злочин у вигляді незаконної депортації населення (дітей) і незаконного переміщення населення (дітей) з окупованих територій України до Росії.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону