USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Уряд продовжив бронювання від мобілізації для залізничників

Працівникам УЗ продовжили термін бронювання ще на один місяць
Укрзалізниця

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України постановив продовжити бронювання від мобілізації для деяких категорій військовозобов'язаних, зокрема для залізничників. Відповідну постанову 3 травня ухвалив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Установити, що строки дії відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації, надані військовозобов’язаним працівникам державних акціонерних товариств, що здійснюють діяльність у сфері залізничного транспорту, які не закінчилися на день ухвалення цієї постанови, продовжуються автоматично на один місяць", – йдеться у документі.

Мобілізація в Україні

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію. Дія закону розпочнеться 18 травня. Основні пункти документа ми роз'яснювали тут.

За словами представника Генерального штабу ЗСУ полковника Юрія Глущенка громадяни мають оновити інформацію, незалежно від придатності чи непридатності до служби. Водночас тим, хто вже зараз зайнявся актуалізацією своїх обліково-військових даних, після 18 травня приходити вдруге буде не потрібно.

Також іти до військкомату не потрібно тим, кого виключили з обліку. При цьому до цього правила належать лише ті, у кого у військово-обліковому документі є відповідна відмітка. Якщо запису немає – необхідно все ж таки звернутися до військкомату, щоб його отримати.

Новини за темою: Туберкульоз, хвороба Паркінсона, цукровий діабет: Міноборони оновило перелік захворювань, які звільняють від мобілізації

Водночас з 18 травня у форматі застосунку також запрацює електронний кабінет військовозобов'язаного, який можна буде завантажити на гаджет. 

А вже відсьогодні, 4 травня, в Україні набув чинності закон №3621-IX, який передбачає скасування статусу "‎обмежено придатний". Тепер є лише два варіанти: або ви повністю придатні і проходите службу, як усі інші, або ж отримуєте статус "непридатного" і відправляєтесь додому

Читайте також:
Вилучення транспорту, нові умови для відстрочки та консульських послуг: Закон про мобілізацію набув чинності Вилучення транспорту, нові умови для відстрочки та консульських послуг: Закон про мобілізацію набув чинності
В Україні затвердили нову форму військового квитка В Україні затвердили нову форму військового квитка
МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном МЗС відновлює консульські послуги для військовозобовʼязаних чоловіків за кордоном
Зеленський схвалив мобілізацію засуджених Зеленський схвалив мобілізацію засуджених