USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Володимир Зеленський виступив у Конгресі США. Про що говорив президент України

Ми зібрали головні цитати та тези виступу
Зеленський в Конгресі
Джерело: Офіс Президента

У середу, 21 грудня, президент України Володимир Зеленський відвідав США, де виступив із промовою перед обома палатами американського Конгресу.

Він говорив про війну з Росією, про підтримку Сполучених Штатів, звертався до конгресменів з проханням посилити санкції проти РФ та нагадав про формулу миру, яку запропонувала Україна. 

Головні цитати та тези виступу

Україна виграла битву за уми світу. Тепер треба перемогти на полі бою. 

"Саме ми повинні перемогти Кремль на полі битви. Це битва не лише за землю, за ту чи іншу частину Європи. Це битва не лише за життя, свободу та безпеку людей ‒ українців чи будь-якого іншого народу, який Росія прагне підкорити. Це битва за те, в якому світі житимуть наші діти та онуки та їхні діти та онуки".

Росіяни постійно штурмують український Бахмут, але він стоїть. 

"Але український Донбас стоїть. Російська армія використовує проти Бахмута та інших наших міст на передовій усе, що може. Перевага окупантів в артилерії дуже відчутна. У них у три рази більше снарядів, ніж у нас. Вони використовують у рази більше ракет та авіації, ніж ми будь-коли мали. Але наші Сили оборони стоять".

Ми потребуємо допомоги США.

"Нам потрібно більше артилерії наступного року, гармат та снарядів, щоб Бахмут був не лише фортецею, яка перемелює російську армію, а щоб, як битва під Саратогою, боротьба за Бахмут змінила хід і нашої війни за незалежність".

Про Росію та Іран.

Іранські вбивчі дрони, що йдуть з Росії сотнями, стали загрозою нашій критичній інфраструктурі. Так один терорист знайшов іншого. Щоб воювати проти вільного світу… І це питання часу ‒ коли вони вдарять по інших ваших союзниках, якщо ми не зупинимо їх зараз".

Про Формулу миру та санкції.

"Кожен із вас, шановні члени Конгресу, може сприяти її реалізації. Щоб лідерство Америки залишалося безперечним. Ви можете посилювати санкції так, щоб змусити Росію відчувати, наскільки руйнівною є її агресія. У ваших же силах допомогти нам притягнути до відповідальності всіх, хто розв’язав цю неспровоковану та незаконну війну".

Про Різдво. 

"За два дні ми святкуватимемо Різдво. Можливо, при свічках. Не тому, що так сентиментальніше. А тому, що не буде світла. Прямо зараз як наслідок російських ударів понад десять мільйонів людей в Україні без електрики. Мільйони ‒ без тепла та води. І ми не нарікаємо. Ми не дивимося, кому легше".

"Ми зустрінемо це Різдво ‒ і якщо не буде електрики, світло нашої віри все одно не згасне. Якщо будуть російські ракети, ми зробимо все, що можемо, щоб захиститися. Якщо будуть іранські дрони, і нашим людям доведеться йти в бомбосховища надвечір перед Різдвом, українці і там сядуть за святковий стіл і підтримають один одного. І ми почуємо мільйони голосів українців, які всі бажатимуть одного ‒ перемоги!"

Читайте також:
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time