USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Війна в Ізраїлі може призвести до підвищення попиту на золото та долар, – Reuters

Експерти кажуть, що долар зростатиме в ціні
золото і долар
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Війна в Ізраїлі, на який напало терористичне угруповання ХАМАС від ранку 7 жовтня і захопило заручників, і де оголосили про надзвичайний стан, може спричинити зростання геополітичних ризиків. Крім того, спонукати інвесторів до переходу до безпечних активів, таких як золото і долар, повідомляє Reuters.

Видання пише, що інвестори уважно стежать за подіями на Близькому Сході, щоб оцінити геополітичні ризики для ринків. На думку аналітиків, таке зростання може призвести до купівлі таких активів, як золото і долар, і потенційно підвищити попит на американські казначейські облігації, які активно розпродали.

"Це хороший приклад того, чому людям потрібно мати золото у своїх портфелях. Ідеальне страхування від міжнародних потрясінь", – сказав головний ринковий економіст Spartan Capital Securities Пітер Карділло.

До того ж експерт передбачив, що долар буде зростати в ціні.

"Кожного разу, коли виникають міжнародні потрясіння, долар зміцнюється", – зазначив Карділло.

Натомість головний економіст Annex Wealth Management Браян Якобсен сумнівається, наскільки сильно це вплине на ціну на нафту, дарма, що Іран збільшує видобуток нафти.

Новини за темою: Війна в Ізраїлі вигідна Росії, бо відвертає увагу від України, – Дуда

"Чи є це масовим ринковим моментом, чи ні, залежить від того, як довго це триватиме і чи будуть інші втягнуті в конфлікт", – уточнив Якобсен.

Що передувало?

Нагадаємо, терористичне угруповання ХАМАС завдало масованого ракетного удару по Ізраїлю, захопило заручників і прагне бути лідером й головним захисником палестинського народу. Таку думку в ефірі UWN висловив ізраїльський політолог, підполковник запасу ЦАХАЛ Аріє Зайден.

За словами експерта, ХАМАС опинився в ситуації, коли, з одного боку, повинен, а з другого боку – виграє і "хоче бути лідером, головним захисником палестинського народу".

"Це дуже виграшна позиція, коли терористи говорять: "Ми єдині, мусульмани, які захищають не просто Аль-Аксу, тобто третю по важливості святиню ісламу, а ще і єдині захисники палестинського народу, і єдині, які приведемо його до незалежності, а потім знищимо Ізраїль". У таку гру грає ХАМАС. І, думаю, що угруповання не зовсім зрозуміло, якою міцною буде відповідь Ізраїля", – припускає Зайден.

Новини за темою: Атака ХАМАС на Ізраїль є провалом спецслужб країни, – Ус

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу