USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців

Громадян просять враховувати зміни, плануючи подорожі до Ізраїлю
Ізраїль
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Ізраїль відклав введення платних електронних віз пілотного проєкту ETA-IL (електронна віза) для українців на п'ять місяців. Про це повідомили в пресслужбі посольства України в Ізраїлі.

У відомстві пояснили, що з 1 серпня усі іноземні громадяни, які мають право на безвізовий в’їзд до Ізраїлю, мали подавати заявки на отримання дозволу ETA-IL для в'їзду до країни на термін до 90 днів, з туристичною або діловою метою через вебплатформу.

Поки що ж досягнули згоди, що громадяни України мають отримувати попередній дозвіл (ETA-IL) на в’їзд в Ізраїль, починаючи з 1 січня 2025 року.

"Просимо громадян враховувати зміни під час планування подорожей до Ізраїлю", - закликали в посольстві.

Раніше

Варто додати, що не так давно, Ізраїль запровадив обмеження на подорожі українцям: з 1 липня громадяни країн з безвізовим доступом до Ізраїлю, включаючи Україну, повинні подавати документи на отримання дозволу ETA-IL на перебування до 90 днів в Ізраїлі.

Україна ж у відповідь також ввела візові обмеження для громадян Ізраїлю. Це стосується зокрема і паломників.

За словами українського посла Євгена Корнійчука, в Києві розглядають специфіку цих електронних віз. Дипломат стверджував, що така взаємна акція вплине на тисячі релігійних паломників, які щорічно відвідують Україну.

Разом з тим, Україна та Ізраїль мають тісні зв'язки з моменту створення безвізової політики у 2010 році. Однак останні дії Ізраїлю, такі як обмеження українських біженців та відмова у в'їзді багатьом нашим громадян, напружили ці відносини. Остання вимога ефективно завершує безвізовий режим.

Читайте також:
Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд
Україна не зможе за допомогою ATACMS знищити більшість військової авіації РФ, – Білий дім Україна не зможе за допомогою ATACMS знищити більшість військової авіації РФ, – Білий дім
Яких відключень світла чекати українцям майбутньої зими: Існує кілька сценаріїв Яких відключень світла чекати українцям майбутньої зими: Існує кілька сценаріїв
Встановив світовий рекорд: Плавець Трусов завоював на Паралімпіаді золото для України Встановив світовий рекорд: Плавець Трусов завоював на Паралімпіаді золото для України