USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Росія допомогла КНДР відновити економіку

Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну КНДР передала мільйони боєприпасів і десятки балістичних ракет Москві
Путін і Кім Чен Ин
Путін і Кім Чен Ин
Джерело: відкриті джерела

Торгівля зброєю між країною-агресором Росією та Північною Кореєю забезпечила останній відновлення економіки. Про це пише Bloomberg.

Видання зазначає, що минулого року внутрішній валовий продукт КНДР зріс на 3,1%, що стало рекордним зростанням із 2016 року. Покращення ситуації в економіці відбулося на тлі зближення з Росією й постачання російській армії сотень тисяч боєприпасів для війни проти України. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну КНДР передала мільйони боєприпасів і десятки балістичних ракет Москві.

Найбільше зростання відбулось в важкій й хімічній промисловості – на 8,1% порівняно з попереднім роком.

Хоча економіка КНДР і зростає, проте вона залишається однією з найбідніших у світі: значна частина населення країни страждає від браку їжі, ліків та інших предметів першої потреби.

КНДР відправила Росії вже півтора мільйона боєприпасів

Як повідомили в Головному управлінні розвідки, на сьогодні Північна Корея відправила в Росію вже півтора мільйона артилерійських боєприпасів 1970–1980-х років. 

Вигода для Північної Кореї полягає в тому, що країна віддає старе озброєння, а на заміну просить наростити виробництво в себе, а також певні технології для розвитку оборонно-промислового комплексу. Зокрема, йдеться про ракетні технології та технології для виготовлення підводних човнів.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони
У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок У Вовчанську точаться бої всередині багатоповерхівок
Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС Польща допоможе збивати російські ракети над Україною, щоб захистити АЕС