USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Війна в Ізраїлі вигідна Росії, бо відвертає увагу від України, – Дуда

Через війну ХАМАСу проти Ізраїлю на Євросоюз, швидше за все, чекає ще одна хвиля мігрантів з Близького Сходу
Ізраїль
Ситуація в Ізраїлі
Джерело: відкриті джерела

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що військові дії, розв'язані терористами ХАМАСу проти Ізраїлю від ранку 7 жовтня, і де уряд Ізраїлю підтримав офіційне запровадження у країні воєнного стану, вигідні Росії. Оскільки перетягують на себе увагу світової спільноти, повідомляє Reuters.

Так, в інтерв'ю PolsatNews Дуда заявив, що конфлікт на Близькому Сході відвертає міжнародну увагу від агресії РФ в Україні та може призвести до нового витку міграційної кризи в Європі.

"Це, безумовно, вигідно для Росії та для їхньої агресії проти української держави. Це відвертає увагу всього світу", – припустив він.

Водночас президент Польщі вважає, що через війну ХАМАСу проти Ізраїлю на Європейський Союз, швидше за все, чекає ще одна хвиля мігрантів з Близького Сходу.

Українські біженці в Польщі

Станом на вересень близько 6 млн українців досі перебувають за кордоном через повномасштабне російське вторгнення. Залишитись там назовсім можуть від 1,3 млн до 3,3 млн. Про це йдеться в дослідженні Центру економічної стратегії (ЦЕС).

Згідно з дослідженням, за кордоном через війну перебуває 5,6–6,7 млн українців. Це на 0,3–0,5 млн більше, ніж у кінці 2022-го, тоді їхня кількість становила 5,3–6,2 млн осіб).

Переважна більшість біженців – це жінки (найбільшою є частка жінок у віці 35–49 років – 18%, – ред.) та діти.

Згідно з даними Європейської служби статистики, станом на травень 2023 року, найбільша частка українських біженців перебуває в Німеччині (27%) та Польщі (24%).

За даними Євростату, на кінець червня 2023 року у Польщі було зареєстровано приблизно 975 тис. українців.

Новини за темою: У Братиславі оголосили надзвичайний стан через мігрантів
Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону