USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Війна в Ізраїлі вигідна Росії, бо відвертає увагу від України, – Дуда

Через війну ХАМАСу проти Ізраїлю на Євросоюз, швидше за все, чекає ще одна хвиля мігрантів з Близького Сходу
Ізраїль
Ситуація в Ізраїлі
Джерело: відкриті джерела

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що військові дії, розв'язані терористами ХАМАСу проти Ізраїлю від ранку 7 жовтня, і де уряд Ізраїлю підтримав офіційне запровадження у країні воєнного стану, вигідні Росії. Оскільки перетягують на себе увагу світової спільноти, повідомляє Reuters.

Так, в інтерв'ю PolsatNews Дуда заявив, що конфлікт на Близькому Сході відвертає міжнародну увагу від агресії РФ в Україні та може призвести до нового витку міграційної кризи в Європі.

"Це, безумовно, вигідно для Росії та для їхньої агресії проти української держави. Це відвертає увагу всього світу", – припустив він.

Водночас президент Польщі вважає, що через війну ХАМАСу проти Ізраїлю на Європейський Союз, швидше за все, чекає ще одна хвиля мігрантів з Близького Сходу.

Українські біженці в Польщі

Станом на вересень близько 6 млн українців досі перебувають за кордоном через повномасштабне російське вторгнення. Залишитись там назовсім можуть від 1,3 млн до 3,3 млн. Про це йдеться в дослідженні Центру економічної стратегії (ЦЕС).

Згідно з дослідженням, за кордоном через війну перебуває 5,6–6,7 млн українців. Це на 0,3–0,5 млн більше, ніж у кінці 2022-го, тоді їхня кількість становила 5,3–6,2 млн осіб).

Переважна більшість біженців – це жінки (найбільшою є частка жінок у віці 35–49 років – 18%, – ред.) та діти.

Згідно з даними Європейської служби статистики, станом на травень 2023 року, найбільша частка українських біженців перебуває в Німеччині (27%) та Польщі (24%).

За даними Євростату, на кінець червня 2023 року у Польщі було зареєстровано приблизно 975 тис. українців.

Новини за темою: У Братиславі оголосили надзвичайний стан через мігрантів
Читайте також:
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується