USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Відкрили пропускний пункт між Сектором Гази та Єгиптом, - посольство США

"Рафах" стане єдиним пунктом пропуску, що дозволить евакуюватися з Сектору Гази після того, як Ізраїль закрив два виїзди на кордоні з палестинською територією
Сектор Гази

Ситуація в Секторі Гази

Джерело: The Associated Press

Посольство Сполучених Штатів Америки в Ізраїлі повідомило про відкриття контрольно-пропускного пункту "Рафах" між Сектором Гази та Єгиптом. Про це йдеться в заяві на сайті посольства.

За даними, прикордонний пункт почав роботу о 10:00 за місцевим часом (10:00 за Києвом, - ред.). Посольство не знає, як довго пункт залишатиметься відкритим для виїзду з Гази іноземних громадян.

"Очікуємо, що багато людей спробують перетнути кордон у разі відкриття кордону, і громадянам США, які намагаються в’їхати до Єгипту, слід очікувати потенційно хаотичної та безладної обстановки з обох боків переходу", - зазначили в повідомленні.

Разом з тим, єгипетські медіа пишуть, що вантажівки з гуманітарною допомогою почали в'їжджати в обложений Сектор Гази з пропускного пункту "Рафах". Машини везуть ліки, медичне приладдя та обмежену кількість харчових продуктів.

У посольстві наголосили, що ситуація залишається "динамічною та змінною, а середовище безпеки непередбачуваним". Іноземцям у Газі радять оцінити свою особисту безпеку, перш ніж вирішувати щодо необхідності покинути анклав, перетнувши кордон.

Новини за темою: США запровадили санкції проти лідерів ХАМАСу та їхніх посередників: Хто у списку?

"Рафах" стане єдиним пунктом пропуску, який дозволить евакуюватися з Сектору Гази після того, як Ізраїль закрив два виїзди на кордоні з палестинською територією.

Відзначимо, нині майже 260 українців перебувають у Секторі Гази.

Ситуація в Секторі Гази

За оновленими даними UNRWA, станом на 19 жовтня кількість внутрішньо переміщених осіб у Секторі Гази оцінюють приблизно в 1 мільйон. Люди живуть у дедалі жахливіших умовах.

Сектор Гази переживає повне відключення електроенергії, що поставило основні служби охорони здоров’я, водопостачання та санітарії на межу колапсу. Лікарні мають лише кілька годин електроенергії щодня, тому змушені раціонально витрачати запаси палива. Вони також стикаються з гострою нестачею ліків і крові.

TImes of Israel пише, що міжнародні посередники кілька днів доставляли гуманітарну допомогу до Рафаху (це місто на кордоні з Єгиптом, - ред.), але досі нічого не було доставлено до міста Газа, яке перебуває під інтенсивним ізраїльським бомбардуванням уже майже два тижні.

Після тривалого відключення води Ізраїлі заявили, що згодні відновити постачання, однак палестинська сторона не впевнена у правдивості таких заяв.

Що відомо про вторгнення ХАМАСу в Ізраїль?

Новини за темою: Як бойовики ХАМАС готували напад на Ізраїль і звідки у них на це фінансування: Деталі

7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Пізніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали