USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

США запровадили санкції проти лідерів ХАМАСу та їхніх посередників: Хто у списку?

До списку потрапили дев'ять фізичних осіб і одна організація
США
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти десяти ключових членів угруповання ХАМАС, а також посередників, які надавали підтримку цій організації. Про це йдеться в заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена.

"Сьогодні Сполучені Штати запроваджують санкції проти десяти ключових членів терористичної групи ХАМАС, оперативників і фінансових посередників у Газі та інших країнах. Ці люди підтримували ХАМАС та інші терористичні організації, дозволяючи ХАМАС здійснювати свій жорстокий тероризм і вчиняти такі дії, як жорстока атака на Ізраїль", – зазначається у повідомленні.

Ентоні Блінкен наголосив, що такі дії спрямовані проти терористів ХАМАСу та їх мережі підтримки, а не проти палестинців. 

"Лише ХАМАС несе відповідальність за бійню, яку його бойовики заподіяли народу Ізраїлю, і він повинен негайно звільнити всіх заручників, які перебувають під вартою. Сполучені Штати не відмовляться від використання всіх інструментів, які є в нашому розпорядженні, щоб перешкодити терористичній діяльності ХАМАСу", – уточнив Блінкен.

У Міністерстві фінансів США додали, що санкції запроваджено проти людей, які керують активами в таємному інвестиційному портфелі ХАМАСу, катарського фінансового посередника, який має тісні зв’язки з іранським режимом, ключового командира ХАМАСу, а також біржу віртуальної валюти в Газі та її оператора.

Хто увійшов до списку?

В Міністерстві фінансів Сполучених Штатів оприлюднили імена людей, які потрапили під санкції та назву компанії:

  • Муса Мухаммад Салім Дудін;
  • Абдельбасіт Хамза Ельхассан Мохамед Кхайр;
  • Амер Камал Шариф Альшава; 
  • Ахмед Саду Джахлеб;
  • Айман Ахмад Аль-Дувайк;
  • Валід Мохаммед Мустафа Джадалла;
  • Мухаммад Ахмад 'Абд Аль-Дайім Насралла;
  • Айман Нофал;
  • Ахмед М. М. Алакад; 
  • Компанія Buy Cash Money and Money Transfer Company.

Також у відомстві зазначили, що наразі Міністерство фінансів США затримало майже тисячу людей і організацій, повʼязаних з тероризмом і фінансуванням тероризму з боку Ірану та його помічників, включаючи ХАМАС, "Хезболлу" та інші.

Що відомо про вторгнення ХАМАСу в Ізраїль?

Новини за темою: Як бойовики ХАМАС готували напад на Ізраїль і звідки у них на це фінансування: Деталі

7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Пізніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

Читайте також:
Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню Не мовчатиму про страждання в Газі, - Гарріс закликає Нетаньягу до припинення вогню
Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів Пентагон виявив бухгалтерські помилки в допомозі для України на два мільярди доларів
Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців
Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова Україна націоналізувала 2 млрд грн активів російського олігарха Кононова