USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

США запровадили санкції проти лідерів ХАМАСу та їхніх посередників: Хто у списку?

До списку потрапили дев'ять фізичних осіб і одна організація
США
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти десяти ключових членів угруповання ХАМАС, а також посередників, які надавали підтримку цій організації. Про це йдеться в заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена.

"Сьогодні Сполучені Штати запроваджують санкції проти десяти ключових членів терористичної групи ХАМАС, оперативників і фінансових посередників у Газі та інших країнах. Ці люди підтримували ХАМАС та інші терористичні організації, дозволяючи ХАМАС здійснювати свій жорстокий тероризм і вчиняти такі дії, як жорстока атака на Ізраїль", – зазначається у повідомленні.

Ентоні Блінкен наголосив, що такі дії спрямовані проти терористів ХАМАСу та їх мережі підтримки, а не проти палестинців. 

"Лише ХАМАС несе відповідальність за бійню, яку його бойовики заподіяли народу Ізраїлю, і він повинен негайно звільнити всіх заручників, які перебувають під вартою. Сполучені Штати не відмовляться від використання всіх інструментів, які є в нашому розпорядженні, щоб перешкодити терористичній діяльності ХАМАСу", – уточнив Блінкен.

У Міністерстві фінансів США додали, що санкції запроваджено проти людей, які керують активами в таємному інвестиційному портфелі ХАМАСу, катарського фінансового посередника, який має тісні зв’язки з іранським режимом, ключового командира ХАМАСу, а також біржу віртуальної валюти в Газі та її оператора.

Хто увійшов до списку?

В Міністерстві фінансів Сполучених Штатів оприлюднили імена людей, які потрапили під санкції та назву компанії:

  • Муса Мухаммад Салім Дудін;
  • Абдельбасіт Хамза Ельхассан Мохамед Кхайр;
  • Амер Камал Шариф Альшава; 
  • Ахмед Саду Джахлеб;
  • Айман Ахмад Аль-Дувайк;
  • Валід Мохаммед Мустафа Джадалла;
  • Мухаммад Ахмад 'Абд Аль-Дайім Насралла;
  • Айман Нофал;
  • Ахмед М. М. Алакад; 
  • Компанія Buy Cash Money and Money Transfer Company.

Також у відомстві зазначили, що наразі Міністерство фінансів США затримало майже тисячу людей і організацій, повʼязаних з тероризмом і фінансуванням тероризму з боку Ірану та його помічників, включаючи ХАМАС, "Хезболлу" та інші.

Що відомо про вторгнення ХАМАСу в Ізраїль?

Новини за темою: Як бойовики ХАМАС готували напад на Ізраїль і звідки у них на це фінансування: Деталі

7 жовтня бойовики угруповання ХАМАС розпочали вторгнення в Ізраїль. Терористи захопили велику кількість заручників – як мирних мешканців, так і військових.

8 жовтня Ізраїль оголосив про початок війни. Востаннє це робилось 50 років тому – під час Війни Судного дня.

Пізніше прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що Ізраїль вступив у довгу та важку війну, перший етап якої вже завершується знищенням більшості бойовиків, які проникли в країну. За його словами, уряд ухвалив рішення припинити постачання електроенергії, палива та товарів у Сектор Гази.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали