USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ВАКС взяв під варту нардепа Лабазюка

Альтернатива – застава у сумі 40 млн гривень
Сергій Лабазюк в суді
Сергій Лабазюк в суді
Джерело: Радіо Свобода

Вищий антикорупційний суд взяв під варту народного депутата України Сергія Лабазюка, який намагався підкупити топпосадовців у сфері відновлення. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

Неправомірна вигода пропонувалася за отримання підрядів із відбудови інфраструктурних об’єктів на 1 млрд гривень.

Альтернатива – застава у сумі 40 млн гривень.

24 листопада 2023 року ВАКС заарештував спільника нардепа з альтернативою внесення 12 млн гривень застави.

Прокурори клопотали про взяття депутата під варту на два місяці з правом внести заставу розміром 100 мільйонів гривень. Водночас депутати і сам Лабазюк наполягали, що для арешту немає підстав. Народний депутат перед засіданням суду заявив, що провину не визнає.

Передісторія

НАБУ і САП 21 листопада повідомили про підозру народному депутату і "його спільнику" – керівнику приватної компанії. Прізвище не називали, але згодом стало відомо, що йдеться про члена групи "За майбутнє" Сергія Лабазюка.

За даними слідства, народний депутат і його спільники намагалися підкупити віцепрем’єр-міністра з відновлення України – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, а також голову Держагентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафу Найєма.

Правоохоронці з'ясували, що нардеп, член комітету з питань антикорупційної політики, пропонував голові Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури неправомірну вигоду у криптовалюті Bitcoin в еквіваленті 50 тис. доларів. В обмін на гроші народний обранець просив сприяння в отриманні коштів з фонду ліквідації наслідків збройної агресії РФ на ремонт підконтрольного йому об’єкта інфраструктури.

Читайте також:
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави