USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Росії сперечаються, чи розпочинати новий наступ в Україні цієї зими, – Тhe New York Times

За словами представника Держдепу США, в оточенні Путіна точаться запеклі дискусії з цього приводу
Війна в Україні
Джерело: відкриті джерела

В Росії досі не визначились, чи розпочинати новий військовий наступ в Україні цієї зими. Про це Тhe New York Times заявив високопоставлений чиновник Держдепартаменту США. 

За його словами, у вищих політичних колах сусідньої країни точилася внутрішня дискусія щодо того, чи можуть російські військові здійснити наступ. Представник Держдепу сказав, що Вашингтон бачить у дебатах "суперечливі речі".

"Деякі офіційні особи наполягають на наступі, тоді як інші сумніваються, чи є у Росії можливості для цього", зазначив чиновник.

Автори публікації уточнюють, що представник Держдепу не надав подробиць про основні дані розвідки, які Вашингтон використовує як вікно у внутрішні російські дебати які, за його словами, незрозуміло, куди приведуть.

"Вище українське військово-політичне керівництво нещодавно попередило, що Росія готується різко загострити війну в найближчі зимові місяці. Російські військові аналітики кажуть, що РФ буде важко здійснити такий зимовий наступ, оскільки їхні сили виснажені 10-місячними боями та останніми бойовими успіхами українських військових. Але українці, вказуючи на нещодавній проєкт Москви про додаткові 300 000 військ, побоюються, що Росія має намір почати наземний наступ, який, ймовірно, включатиме другу спробу захопити Київ", – йдеться у статті.

Читайте також:
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time