USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У Росії арештували активи українського олігарха Ахметова за фінансування ЗСУ і "Азова"

Відповідне рішення прийняв суд Москви
Рінат Ахметов

Рінат Ахметов

Джерело: відкриті джерела

У Росії заарештували активи українського мільярдера Ріната Ахметова. Про це повідомляє "Коммерсант".

За даними видання, йдеться про арешт активів компанії "Метінвест Євразія". Їй належать краснодарський пансіонат "Гірник" і бєлгородське ТОВ "Бєлгородметаллоснаб".

"За версією слідства, з квітня 2022 року невстановлені особи з-поміж керівників і бенефіціарів компанії SCM Holdings Limited (до неї входить, зокрема, гірничо-металургійна група "Метінвест"), зареєстрованої на Британських Віргінських островах, фінансували українську армію, а також батальйон "Азов", зокрема й за рахунок коштів, що надходили з Росії", – йдеться у статті.

Журналісти уточнюють, що фінансові показники "Метінвест Євразія" різко впали після вторгнення Росії в Україну. За підсумками 2022 року, прибуток компанії знизився на 74%, збиток становив 1,9 млрд рублів.

Нагадаємо, ми писали, що у Чехії накладено арешт на місцеві активи російського олігарха Володимира Євтушенкова та його сина Фелікса. Зазначається, що загальна вартість майна олігарха в Карлових Варах становить близько 500 млн крон (близько 18 млн євро).

Концерн "РТІ Системи" Євтушенкова є постачальником Міноборони РФ, виробляє стаціонарні радіолокаційні станції "Вороніж", призначені для виявлення та супроводу балістичних та крилатих ракет та інших аеродинамічних об'єктів. У 2021 році компанія "Кронштадт" (входить до АФК "Система") розпочала серійне виробництво військових безпілотників.

Читайте також:
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16