USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"Укрзалізниця" домовилась про відтермінування виплат за євробондами на два роки, – Кубраков

Холдери прийняли пропозиції компанії
Укрзалізниця

Фото ілюстративне

Джерело: відкриті джерела

"Укрзалізниця" успішно завершила процедуру голосування холдерів за реструктуризацію виплат по двох випусках єврооблігацій на загальну суму 895 млн доларів. Про це у Facebook повідомив віцепрем'єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, холдери прийняли пропозиції компанії – аналогічно суверенному боргу виплати по процентах та основному боргу перенесені на два роки.

Погашення за єврооблігаціями, які були випущені у 2019 році, з 2024-го перенесли на 2026 рік, а випущених у 2021-му – з 2026 року на 2028-й відповідно.

Виплати купонів, які припадали на 2023–2024 роки, перенесені до січня-2025 з можливістю їх капіталізації.

Чому це важливо

"Відтермінування виплат по єврооблігаціях дозволить "Укрзалізниці" знизити навантаження на ліквідність компанії в умовах сьогодення та сприятиме стабільній роботі та безперервним залізничним перевезенням вантажів і пасажирів в умовах воєнного та післявоєнного часу.

Крім того, зміна умов випуску єврооблігацій дозволить "Укрзалізниці" вивільнити свої фінансові ресурси для ремонту пошкодженої залізничної інфраструктури та рухомого складу, відновлення сполучення з деокупованими територіями та повернення соціальних стандартів життя в таких регіонах".

Читайте також:
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time