USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україну знову засніжить: Синоптики попереджають про значні опади

Крім того, прогнозують ожеледь
сніг
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Синоптики прогнозують на початок зими значні опади, зокрема, сніги та ожеледь по всій території України. Про це поінформували в пресслужбі Укргідрометцентру.

"1 грудня невеликий сніг та мокрий сніг з переходом у більшості областей в дощ, вночі та вранці місцями ожеледь. Вдень на Лівобережжі помірні дощі, а в Карпатах та на Закарпатті протягом доби значні опади. І на дорогах країни, крім півдня та сходу, місцями ожеледиця: температура вночі 0–5 градусів морозу, вдень від 2-х градусів морозу до 3-х градусів тепла, у центральних, східних областях та на Закарпатті 2–7 градусів тепла, у південній частині 8–13 градусів тепла", – йдеться у повідомленні.

Синоптики додали, що 2–3 грудня часом буде дощ, на півночі та північному заході переважно сніг, у західних областях значні опади, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь. А в південній частині 3 грудня і в центральних та східних областях без істотних опадів.

Температура у північних та західних областях вночі 0–5 градусів морозу, вдень від 3-х градусів морозу до 4-х градусів тепла, у центральних та Харківській областях вночі та вдень 0–7 градусів тепла. На півдні та південному сході країни вночі очікують 4–9 градусів тепла, вдень 9–15 градусів.

Синоптики дали прогноз на грудень

Синоптики дали прогноз на грудень 2023 року. Так, середня місячна температура в останньому місяці року прогнозується від 3-х градусів морозу до 2-х градусів тепла. У Криму – до 4-х градусів тепла. Це на 1–1,5 градуса вище за норму.

А ось місячна кількість опадів очікується 34–79 мм, у горах Криму та в Карпатах місцями 81–105 мм, що в межах норми.

З часом кліматичні показники змінюються

Середня місячна температура в грудні складає 1–5 градусів морозу, на Закарпатті та у південних областях місцями 0–2 градуси тепла, в Криму до 6 градусів тепла. Абсолютний максимум температури становить 10–18 градусів тепла, на Прикарпатті та у південних областях до 20 градусів, на півдні Криму до 25 градусів.

Негода забрала життя людей

Через негоду в Україні станом на 26 листопада загинуло 12 осіб. Ще 23 – постраждало, серед них – дві дитини. Про це інформує Міністерство внутрішніх справ.

"Наразі на території держави ускладнених погодних умов немає", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що з 26 листопада підрозділи ДСНС відбуксирували близько двох тисяч транспортних засобів, зокрема 31 пасажирський автобус та 33 автомобілі швидкої медичної допомоги.

Новини за темою: Потужний циклон вплинув на темп бойових дій в Україні, – ISW

Надали допомогу понад чотирьом тисячам громадян, з них 226 – діти.

Водночас рівень споживання електроенергії стрімко зростає. Причинами зростання споживання називають погіршення погодних умов. Похмура погода впливає на зменшення виробництва "зеленої" генерації, відновлення споживання в регіонах, постраждалих через негоду. Напередодні українців просили економити електроенергію.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот