USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні

До цієї програми можуть долучитись продавці, які працюють на загальній системі оподаткування
гроші гривні
Джерело: відкриті джерела

Програма "Національний кешбек" може запрацювати вже у вересні. Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка, міністерка економіки України Юлія Свириденко в ефірі телемарафону.

"Насправді, технологічно складний продукт, але ідея якраз в тому, щоб нараховувати кешбек покупцеві за товари українського виробництва в розмірі до 10% від вартості товарів. Умовно, ви купуєте товар, ви розраховуєтесь карткою і отримуєте на спеціальну картку назад 10 відсотків від вартості цього продукту", – сказала Свириденко.

Вона додала, що продавці, які працюють на загальній системі оподаткування, можуть доєднатися до цієї програми, а також виробники, які зареєстровані як суб'єкти господарювання на території України та надали інформацію про товари, вироблені ними на території.

"Ми вважаємо, що 2024 рік, якраз з вересня місяця це вже буде пілотний етап, і за результатами ми побачимо і визначимо наступні параметри проєкту і визначимо, чи будуть наступні етапи. Це дуже важливо саме тому, з чого ми з вами починали, ця програма буде сприяти підвищенню попиту на українські товари серед українських споживачів", – додала вона.

Хто долучатиметься до програми?

Раніше повідомлялось, що мета програми – залишити українські гроші в Україні.

За попередніми даними, першими до неї мають долучитися великі ритейл-мережі, а згодом програму можуть розширити на інші категорії бізнесу.

Важлива умова – продавець має бути платником на загальній системі оподаткування.

Які товари можуть брати участь у програмі?

У програмі можуть брати участь товари, які вироблені в Україні та мають відповідний штрих-код країни виробника, розповіли два співрозмовники, знайомі з концепцією програми.

До прикладу, в "Епіцентрі" частка українських товарів за результатами роботи у 2024 році складає 53%. 

Читайте також:
Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд Україна налаштована на співпрацю з МВФ і готова створити новий суд
Україна не зможе за допомогою ATACMS знищити більшість військової авіації РФ, – Білий дім Україна не зможе за допомогою ATACMS знищити більшість військової авіації РФ, – Білий дім
Яких відключень світла чекати українцям майбутньої зими: Існує кілька сценаріїв Яких відключень світла чекати українцям майбутньої зими: Існує кілька сценаріїв
Встановив світовий рекорд: Плавець Трусов завоював на Паралімпіаді золото для України Встановив світовий рекорд: Плавець Трусов завоював на Паралімпіаді золото для України