USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Зі снігом та морозом: Синоптики дали прогноз на грудень

Середня місячна температура в грудні зазвичай становить 1–5 градусів морозу
погода
Джерело: відкриті джерела

Синоптики дали прогноз на грудень 2023 року. Так, середня місячна температура в останньому місяці року прогнозується від 3-х градусів морозу до 2-х градусів тепла. В Криму – до 4-х градусів тепла. Це на 1–1,5 градуса вище за норму.

А ось місячна кількість опадів очікується 34–79 мм, в горах Криму та в Карпатах місцями 81–105 мм, що в межах норми.

З часом кліматичні показники змінюються

Середня місячна температура в грудні складає 1–5 градусів морозу, на Закарпатті та у південних областях місцями 0–2 градуси тепла, в Криму до 6 градусів тепла. Абсолютний максимум температури становить 10–18 градусів тепла, на Прикарпатті та у південних областях до 20 градусів, на півдні Криму до 25 градусів.

Абсолютний мінімум температури – 24–32 градусів морозу, у східних, північно-східних областях та на Прикарпатті місцями 35–38 градусів морозу, на Закарпатті та півдні країни місцями 17–23 градусів морозу. Середня місячна кількість опадів складає 30–66 мм, в Карпатах, горах Криму та на Закарпатті місцями 76–139 мм. Синоптики зазначають, у більшості областей утворюється сніговий покрив, лише на півдні країни сніговий покрив встановлюється не кожного року.

Новини за темою: Сніговий апокаліпсис у Японії: Загинуло вже 17 і поранено до 93 осіб. Відео

Прогноз погоди на останні дні листопада

Наприкінці цього тижня та на початку наступного в багатьох областях ускладниться погода. Прогнозується мокрий сніг (зокрема, його налипання) та сильний вітер. Хоча західну частину країни сильні опади оминуть. Загалом наступний тиждень буде холодним. З ночі вівторка, 28 листопада, знову домінуватиме морозна погода.

Нагадаємо, через різке погіршення погоди в Україні збільшилася кількість ДТП. Причина – ожеледиця і туман. А також у поліції відзначають, що багато водіїв не замінили літню гуму на своїх автомобілях, що створює небезпеку для них та інших учасників дорожнього руху.

Теги: погода
Читайте також:
Погода у травні цього року буде теплішою, ніж зазвичай, – Погода у травні цього року буде теплішою, ніж зазвичай, – "Укргідрометцентр"
До України знову прийшов пил із Сахари До України знову прийшов пил із Сахари
На Україну насувається циклон із Скандинавії: Очікуються похолодання та опади, у деяких областях можливий мокрий сніг На Україну насувається циклон із Скандинавії: Очікуються похолодання та опади, у деяких областях можливий мокрий сніг
Пил із Сахари покрив частину України. Синоптики пояснили, яку це становить загрозу і чому його не слід плутати з пиловою бурею Пил із Сахари покрив частину України. Синоптики пояснили, яку це становить загрозу і чому його не слід плутати з пиловою бурею