USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95
Втрати росіян: 6 2 3 9 9 0 (+1270)
USD
НБУ
41.09
Готівка
41.30
EUR
НБУ
45.59
Готівка
45.95

Ще 1000 українських дітей РФ вивезла з окупованої Херсонщини "на оздоровлення"

За понад два роки від початку повномасштабного вторгнення українських дітей віком від 6,5 до 16 років РФ систематично вивозить за тисячі кілометрів від дому
Депортація дітей
Джерело: Дмитро Лубінець

Ще 1000 українських дітей окупанти вивезли з Херсонської області начебто на оздоровлення. Росія вивозить українських дітей "ознайомитися з красою російського регіону", повідомив український омбудсман Дмитро Лубінець.

"Більшість з цих дітей мають батьків, які своєю чергою, ймовірно, надають дозвіл на вивезення дитини. Однак наскільки такий вибір є вільним в умовах окупації, лишається відкритим питанням", - написав Лубінець.

Він додав, що там діти вимушено переймають не лише культуру та традиції РФ. Там залучається потужний ресурс для знищення їх української ідентичності.

Депортація українських дітей

Мережа посадовців та політиків, пов’язаних із партією російського лідера Володимира Путіна, проводила кампанію з переміщення українських дітей з Херсона. Працівники Херсонського будинку дитини змогли на початку окупації міста під обстрілами перевезти до підвалу вихованців. Ці діти з особливими потребами – немовлята та діти до п’яти років, деякі з них мали серйозні вади, наприклад, церебральний параліч.

Раніше аналітики Американського інституту вивчення війни попереджали, що влітку цьогоріч росіяни збираються посилити депортацію дітей на окупованих територіях.

Читайте також:
Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт Латвія на початку 2025 року має намір провести міжнародний саміт "Коаліції дронів"
Португалія закликає ЄС почати підготовку до вступу України Португалія закликає ЄС почати підготовку до вступу України
Україна здобула два золота з дзюдо на Паралімпіаді-2024 Україна здобула два золота з дзюдо на Паралімпіаді-2024
У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони У Києві зловмисники намагалися проникнути на об'єкт Міноборони