USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Потужний циклон вплинув на темп бойових дій в Україні, – ISW

Попри складні погодні умови, російські й українські сили продовжують наземні атаки по всій лінії фронту
ЗСУ зима
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Циклон у Чорному морі та на півдні України вплинув на темп воєнних дій, проте не зупинив бойові дії повністю – складні погодні умови не завадили обом сторонам продовжувати наземні атаки вздовж усієї лінії фронту. Про це йдеться у зведенні Інституту вивчення війни (ISW). 

Військово-морські сили та Південне оперативне командування України зазначили, що небезпечна погода у Чорному морі змусила Росію повернути всі свої військові кораблі та ракетоносії до пунктів базування. Але ненадовго, адже невдовзі на бойове чергування вийшов фрегат "Адмірал Макаров", який може переносити до восьми ракет типу "Калібр".

Один із російських військових блогерів попередив, що мінна загроза в Чорному морі найближчими днями зросте як для військових, так і цивільних суден. Адже шторм пошкодив бонові сіті й розосередив мінні поля. Внаслідок цього міни дрейфували по всій північно-західній частині моря. Крім цього, ураган пошкодив залізничні колії у прибережних районах, що може мати логістичні наслідки для російських військ на тимчасово окупованих Кримському півострові й частині півдня України.

Як зазначає ISW, попри складні погодні умови, російські й українські сили продовжують наземні атаки по всій лінії фронту, хоча й трохи повільніше через сніг і погану видимість.

Російські блогери повідомляли, що сильний снігопад і вітер погіршили видимість й ускладнили повітряну розвідку та артилерійську корекцію на Херсонському напрямку. ЗСУ скористалися цим для закріплення позицій на лівому березі Дніпра.

"Складні зимові умови змусять обидві сторони більшою мірою покладатися на наземні атаки під керівництвом піхоти без можливостей повітряної розвідки та коригування артилерії", – зазначили в ISW.

Дані Генштабу

Розпочалася 643 доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовує тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по численних цивільних об’єктах нашої держави.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

В зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку наші воїни надалі утримують зайняті позиції на лівобережжі Дніпра, ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогневе ураження по тилах противника.

Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по пункту управління та трьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.
Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні