USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Українським військовим знадобиться близько трьох місяців для навчання використовувати ракети Taurus, – Bild

Обговорення щодо постачання цих ракет Україні тривають уже кілька місяців
Ракета Taurus_1
Ракета Taurus
Джерело: Мілітарний

Українським військовим знадобиться близько трьох місяців, щоб навчитися користуватися ракетами Taurus. Про це повідомляє німецький Bild.

Видання зазначає, що уряд Німеччини вже кілька місяців обговорює можливість поставити Україні далекобійні крилаті ракети.

За інформацією Bild, навіть якщо ракети поставлять Україні найближчим часом, проблемою стане тривалий термін навчання на них українських військових.

"Усі аргументи відомства канцлера за затримку (поставок Taurus, – ред.) тепер недійсні. Розум підказує, що Taurus мають бути поставлені негайно. Те, як крилаті ракети важливі для України, ми побачили нещодавно після атаки на штаб російського Чорноморського флоту", – заявив оборонний експерт партії ВДП Маркус Фабер.

Ракети виробляють на заводі компанії MBDA в Шробенхаузені. Виробник вважає, що на підготовку ЗСУ до запуску Taurus піде близько трьох місяців.

"Українці вперше запросили (ракети Taurus, – ред.) понад чотири місяці тому. Цей час можна було використати для успішного завершення навчання", – уточнив Фабер.

Нагадаємо, депутати Бундестагу написали листа до канцлера Німеччини Олафа Шольца та міністра оборони Бориса Пісторіуса з вимогою негайно надати Україні ракети Taurus. Відповідне звернення відписали Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн (FDP), Антон Гофрайтер (Greens) та Андреас Шварц (SPD).

Пізніше повідомлялося, що рішення про доставку в Україну крилатих ракет Taurus може зайняти близько одного-двох тижнів

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW