USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Депутати Бундестагу написали листа Шольцу і Пісторіусу з вимогою негайно надати Україні ракети Taurus

У Бундестазі також переконані, що Німеччина повинна посилити надання й іншої допомоги Україні
Бундестаг
Бундестаг
Джерело: відкриті джерела

Депутати Бундестагу написали листа до канцлера Німеччини Олафа Шольца та міністра оборони Бориса Пісторіуса з вимогою негайно надати Україні ракети Taurus. Відповідне звернення відписали Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн (FDP), Антон Гофрайтер (Greens) та Андреас Шварц (SPD), повідомляє Tagesschau.

У листі, зокрема, йдеться, що, з огляду на наступне засідання Контактної групи з України в Рамштайні 19 вересня, Німеччина повинна надати Україні подальші зобов'язання в оборонній боротьбі з Росією.

"Зокрема, Україні потрібна система крилатих ракет Taurus, яка перебуває на озброєнні Бундесверу, щоб спеціально послабити російське військове матеріально-технічне забезпечення", – йдеться в листі.

Представники українського уряду під час особистих розмов запевнили їх, що ця система зброї буде використовуватися лише на території України.

"Ми не бачимо причин сумніватися в цьому зобов’язанні", – зазначили депутати.

На їх думку, Німеччина також повинна продовжувати постачати протиповітряну оборону, боєприпаси, госпітальні матеріали та захищені транспортні засоби, особливо бойові танки та бронетранспортери. Водночас, згідно з листом, особливого значення набуває забезпечення витривалості українських військ.

"Це вимагає, зокрема, запасних частин для систем, які вже були поставлені, і підтримки в ремонті цих систем. Підтримка з боку німецької промисловості також має бути скоординована та вдосконалена", пишуть депутати.

Нагадаємо, міністр оборони Борис Пісторіус заявляв, що надання Україні від США ATACMS не означатиме, що Німеччина автоматично розпочне поставки крилатих ракет Taurus.

А канцлер Олаф Шольц пояснив, чому зволікає з рішенням про постачання німецьких крилатих ракет Taurus в Україну.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням