USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Німеччині назвали строки ухвалення рішення щодо поставок Taurus в Україну

Рішення країни буде зваженим, наголошують в уряді країни
Німеччина

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Рішення про доставку в Україну крилатих ракет Taurus може зайняти близько одного-двох тижнів. Про це заявив федеральний міністр оборони Борис Пісторіус на першій "Вестфальській мирній конференції" в Мюнстері, повідомляє Tagesschau.

"Якщо мине тиждень або два, поки рішення буде прийнято, то так і буде", – заявив він.

При цьому додав, що це не означає будь-яких коливань з боку федерального уряду.

"Федеративна Республіка Німеччина повинна продемонструвати такий рівень розсудливості, навіть якщо це важко зрозуміти нашим українським друзям. Німеччина повинна зважувати наслідки на кожному кроці. Крилаті ракети дальніше, ніж будь-яка інша зброя, поставлена ​​на сьогодні, і є дуже складним промисловим продуктом", – зазначив Пісторіус, додавши, що це не "програмування кавомашини".

Нагадаємо, депутати Бундестагу написали листа до канцлера Німеччини Олафа Шольца та міністра оборони Бориса Пісторіуса з вимогою негайно надати Україні ракети Taurus. Відповідне звернення відписали Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн (FDP), Антон Гофрайтер (Greens) та Андреас Шварц (SPD).

Раніше міністр оборони Борис Пісторіус заявляв, що надання Україні від США ATACMS не означатиме, що Німеччина автоматично розпочне поставки крилатих ракет Taurus.

А канцлер Олаф Шольц пояснив, чому зволікає з рішенням про постачання німецьких крилатих ракет Taurus в Україну.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрих-коди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW