USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна отримає дві системи ППО Skynex до кінця 2023 року

Передача Україні двох 35-мм зенітних гарматних комплексів ближньої дії Skynex та боєприпасів до них запланована на другу половину 2023 року
Skynex
Джерело: Rheinmetall
Німецька збройова група Rheinmetall передасть Україні дві системи протиповітряної оборони Skynex. Компанія оцінює їхню вартість у 182 мільйони євро, йдеться в заяві Rheinmetall.

У німецькій компанії зазначають, що передача Україні двох 35-мм зенітних гарматних комплексів ближньої дії Skynex та боєприпасів до них запланована на другу половину 2023 року.

Там додають, що самі системи встановлять на нові військові вантажівки Rheinmetall HX 8x8. Водночас серед боєприпасів Збройні сили Україні отримають програмовані снаряди з повітряним підривом Ahead.

Новини за темою: Росія погрожує знищити німецький завод Rheinmetall, якщо той таки побудують в Україні. Директор концерну розповів, як захищатимуть підприємство

Rheinmetall поінформувала, що до України також прибуде перша партія 35-мм боєприпасів для зенітних установок Gepard. Водночас до кінця літа Збройні сили України отримають у користування додаткові 20 бойових машин піхоти Marder.

Також у групі відзвітували стосовно постачання вантажівок власного виробництва. У повідомленні йдеться про передачу 26 одиниць.

Про системи ППО Skynex

У 2021 році компанія Rheinmetall представила систему протиповітряної оборони Skynex у тій версії, де озброєння встановлене на вантажівці. Типовими цілями для системи є дрони, крилаті ракети та керовані боєприпаси.

Крім того, використання програмованих 35-мм боєприпасів Ahead, розроблених Rheinmetall, є значно дешевшим, ніж аналогічні системи наведення керованих ракет.

Новини за темою: Rheinmetall відкриє завод із виробництва бронетехніки в Україні протягом трьох місяців

За підрахунками компанії, знищення типової повітряної цілі цими боєприпасами може коштувати близько 4 тисяч євро, що приблизно у сто разів менше за показники системи IRIS-T.

Виробник також стверджує, що боєприпаси калібру 35 мм не піддаються впливу електронних засобів протидії під час пострілу.

Теги: Skynex