USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна отримає далекобійну зброю, – Зеленський

Україна наполегливо працює над отриманням далекобійної зброї
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський
Джерело: Офіс Президента

Зараз Україна наполегливо працює над отриманням далекобійної зброї, і результати цієї роботи будуть помітні через певний час. Про це заявив Володимир Зеленський під час спілкування з українськими журналістами у Вашингтоні. Про це передає Офіс президента.

Щодо перспектив надання Україні ракет ATACMS глава держави акцентував, що йдеться загалом про посилення далекобійних можливостей України.

"Ми над цим питанням дуже довго й потужно працюємо. І буде так само, як із F-16. Ми розуміємо, як буде. І настане момент – ми всі це побачимо", – зазначив Володимир Зеленський.

Український лідер уточнив, що мав важливі зустрічі в столиці США. Зокрема, відбулися надзвичайно відверті розмови з американськими конгресменами, йдеться у матеріалі.

"Вони отримали всі відповіді", – наголосив Володимир Зеленський.

Також президент зауважив, що під час зустрічі з конгресменами обговорювалися певні плани, а також необхідна Україні допомога.

"Це відзначили і в Білому домі, що ми спілкувалися з конгресменами. До мене звертався і Пентагон із цим. Мій голос чують, і саме такі прямі розмови треба проводити", – резюмував Зеленський.

Раніше ми писали, що США оголосили про додаткову безпекову допомогу Україні. Її оцінюють у 325 мільйонів доларів.

Новий пакет допомоги включає можливості для зміцнення протиповітряної оборони України, вдосконалені звичайні боєприпаси подвійного призначення (PICM), протитанкову зброю та інше обладнання, яке допоможе протистояти російській агресії.

Читайте також:
Запроваджується новий механізм сповіщення працівників підприємств про повістки Запроваджується новий механізм сповіщення працівників підприємств про повістки
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні