USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У США лютує зимова буря: Погодні умови – одні з найгірших в історії метеоспостережень

"Циклон-бомба" приніс хуртовини до Великих озер на кордоні Сполучених Штатів та Канади
Снігова буря в США_5
Снігова буря в США
Джерело: Reuters

В Сполучених Штатах Америки лютує найгірший зимовий шторм за всю історію метеоспостережень. Близько 200 мільйонів американців опинилися у крижаній пастці.

За даними місцевих ЗМІ, понад 1,5 мільйона людей залишилися без електроенергії, тисячі авіарейсів скасували. Протяжність шторму – понад 3200 км від Техасу до Квебеку.

Снігова буря в США
Джерело: Reuters

Зазначимо, що циклон дістався навіть до Канади, де основного удару зазнали Онтаріо та Квебек, де сотні тисяч людей лишилися без електроенергії.

Національна метеорологічна служба США (NWS) заявила, що у п'ятницю зафіксувала одні з найгірших зимових погодних умов в історії.

Наприклад, температура в Елк-Парку, штат Монтана, впала до -45°C, а місто Гелл, штат Мічиган, вкрилося льодом за температури -17°C. У Південній Дакоті індіанці були вимушені палити одяг, щоб зігрітися після того, як закінчилося паливо.

Снігова буря в США
Джерело: Reuters

Національна метеорологічна служба повідомила про нульову видимість "нульової милі" в Буффало, Нью-Йорк, де очікували щонайменше 89 см снігу, і опублікували у Твіттері відео погодних умов.

В той же час у Новій Англії, Нью-Йорку та Нью-Джерсі спостерігали прибережні повені.

На північно-західному узбережжі Тихого океану у Сіетлі та Портленді люди каталися на ковзанах на замерзлих вулицях.

Навіть південні штати Луїзіана, Алабама, Флорида та Джорджія, які зазвичай мають тепліший клімат, отримали попередження про сильні морози.

Деякі жертви морозів загинули у ДТП, зокрема у зіткненні 50 автомобілів в Огайо, яке забрало життя чотирьох водіїв. Ще четверо загинули в інших ДТП у штаті.

Снігова буря в США
Джерело: Reuters

Проблеми з поїздками по всій країні загострилися через брак операторів снігоприбиральних машин, у чому звинувачували низьку оплату праці.

За даними сайту FlightAware, у п'ятницю у США скасували понад 5900 авіарейсів, на яких пасажири намагалися встигнути додому на Різдво. У суботу також уже скасували ще 1200 рейсів.

Снігова буря в США
Джерело: Reuters

За даними PowerOutage.us, станом на вечір п'ятниці мільйон домогосподарств у США не мали електроенергії.

За даними ЗМІ, протягом наступних кількох днів можуть побити понад 100 рекордів низьких температур. Деякі рекорди вже досягнуті:

  • У четвер у Денвері, штат Колорадо, температура впала до -31°C, що є найнижчим показником з 1990-х років.
  • Вічіто, штат Канзас, зафіксував найнижчу температуру під дією вітру (-35,5°C) з 2000 року
  • У Нешвіллі, штат Теннессі, температура впала нижче нуля вперше за 26 років
  • У вівторок у Каспері, штат Вайомінг, встановлено новий рекорд -41°C.
Читайте також:
Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування Чиновники з Кабміну, оборонпрому і мерії Києва мають елітне майно в Дубаї, - розслідування
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time Медіапроєкт Ukraine World News та Sport&Business Club запускають токшоу Sport Business Time