USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Польщі озброєні футбольні фанати напали на домівку українців

Справа перебуває на контролі Генерального консульства України у Вроцлаві
бійка кулак
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

У польському місті Каменець-Зомбковицький 17 озброєних футбольних фанатів прийшли до домівки, де проживали двоє українських громадян. Вони почали погрожувати, а також бити чоловіків через їхню національність, а після побиття пограбували українців. Про це поінформував уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

Інцидент стався ще у серпні.

"Я невідкладно звернувся до Міністерства закордонних справ України з метою забезпечення належного реагування на цей жахливий та неприпустимий випадок вчинення протиправних дій проти наших громадян", – йдеться в повідомленні.

Польська сторона повідомила омбудсмену, що під наглядом окружної прокуратури м. Валбжих здійснюється розслідування у кримінальній справі за фактом вчинення злочину проти громадян України.

Шістьох учасників нападу затримали відразу після злочину. Лідеру угруповання, який був найбільш агресивним до українців, окружний суд у Зомбковіце-Шльонськєму призначив тимчасовий арешт на строк три місяці.

Стосовно п’яти інших нападників, зокрема одного неповнолітнього, застосували запобіжний захід у вигляді поліцейського нагляду та заборони наближатися до потерпілих або контактувати з ними.

Інші учасники інциденту переховуються від поліції.

Справа перебуває на контролі Генерального консульства України у Вроцлаві.

Раніше

4 листопада група із семи молодих росіян навмисно спровокувала та напала на чотирьох українців у німецькому місті Бремен.

Напад стався ввечері, коли четверо українців, яким усім по 19 років, сиділи на лавці в парку біля головного залізничного вокзалу, і до них підійшла група росіян.

У вересні стало відомо, що в Польщі затримали жінку та двох чоловіків, які напали на українських підлітків.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Попри ворожі обстріли Куп'янського району, люди повертаються з евакуації засаджувати та обробляти городи Попри ворожі обстріли Куп'янського району, люди повертаються з евакуації засаджувати та обробляти городи
9 травня є одним з найменш популярних свят в Україні, – опитування 9 травня є одним з найменш популярних свят в Україні, – опитування