USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Києві з’явились станції, на яких можна зарядити електромобіль за пів години

Quick Power
Quick power - Перша в Україні сучасна мережа зарядних станцій потужністю 120 - 360 кВт
Джерело: Ukraine World News

В рамках розвитку електротранспорту у столиці відкрились сім швидких станцій для зарядки електромобілей Quick power. Відтепер електромобіль можна повністю зарядити усього за пів години, розповів в інтерв'ю Ukraine World News керуючий мережею Quick power Денис Ямпольський.

Він зазначив, що станції можна знайти на парковках торгових та бізнес-центрів: ТРЦ "Космополіт", Good Life, на парковці БЦ на Січових Стрільців, 25А, дві станції на парковці "Ультрамаркету" на Глибочицький, 44, "Ультрамаркет" на Сурикова, 3А, а також ТЦ "Ультрамарин" біля залізничного вокзалу. Найближчим часом з’являться ще дві станції – одна на парковці ТЦ "Городок", а інша – на Даринку.

Їх потужність – від 120 до 180 кВт.

Quick power - Перша в Україні сучасна мережа зарядних станцій потужністю 120 - 360 кВт

Джерело: Ukraine World News

"Це дозволить власникам електромобілів колосально економити свій час при тих самих коштах. Адже, до прикладу, Tesla на нашій станції потужністю 120 кВт заряджається усього за 27 хвилин, а на 180 кВт буде ще швидше. На інших станціях власники цього авто витрачали не менше ніж 80 хвилин, а то і півтори години, на сьогодні ми перша компанія в Україні с такими потужними станціями до 180 кВт", – розповів Ямпольський.

При цьому додав, що компанія планує будівництво двох великих зарядних хабів потужністю 1–1,5 МВт. Один з них буде знаходитись на трасі біля Житомира, інший – під Рівним.

"Там у нас будуть зарядні станції різної потужності, починаючи від маленьких по 20 кВт та закінчуючи великими на 180–350 кВт. Великі станції зможуть обслуговувати вантажні електромобілі, фури, які вже зараз випускаються у світі, а також пасажирські електроавтобуси", – розповів Ямпольський.

Також він нагадав, що президент Володимир Зеленський підписав закон про розвиток електротранспорту та електрозарядної інфраструктури.

"В рамках цього закону ми плануємо розвивати електрозарядну інфраструктуру в Україні. Так, зараз поки у нашій країні немає ні вантажних електромобілів, ні електроавтобусів, однак ми дивимося у майбутнє і, можливо, цим своїм кроком ми посприяємо скорішій появі на шляхах Україні вантажного електротранспорту. І коли вони з’являться у нашій державі, ми зможемо їх обслуговувати", – додав Ямпольський.

Читайте також:
Фіцо переніс складну операцію після замаху Фіцо переніс складну операцію після замаху
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
Бій Усик – Ф'юрі: За контрактом Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни Бій Усик – Ф'юрі: За контрактом Ф'юрі має пожертвувати понад мільйон доларів зі свого заробітку Україні на тлі війни
Ірландія скорочує виплати біженцям з України Ірландія скорочує виплати біженцям з України